Skip to main content
BlogpostsZakelijk bloggen

De meest populaire blogs van 2020 (tot nu toe)

By juni 30, 2020april 1st, 2021No Comments

De meest populaire blogs van 2020 (tot nu toe)

De meest populaire blogs van 2020 (tot nu toe)

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Kris

Het jaar is alweer half voorbij. De tijd vliegt! Het perfecte moment om eens terug te kijken naar de afgelopen zes maanden. We schreven onder andere een hele hoop blogs. Vandaag laten we jullie zien welke de meest populaire blogs van 2020 waren! Lees je mee? Dit is de top 10 van best gelezen blogs – tot nu toe.

Van SEO-schrijven tot B1-teksten en sollicitatiebrieven: de onderwerpen van onze meest populaire blogs zijn weer ontzettend divers. We namen jullie mee in de wereld van structureren, maar leerden je ook van alles over zichtbaar blijven. En natuurlijk konden de leestips niet ontbreken. Dit vonden jullie de pareltjes van afgelopen jaar:

10. Welke woorden moet je nou aan elkaar schrijven?

Een van de best gelezen blogsEen nachtmerrie voor veel schrijvers: welke woorden horen nou aan elkaar geschreven te worden? En welke schrijf je met spaties? Hoe zit het bijvoorbeeld met Engelstalige woorden? En waarom brengt de spellingscontrole me alleen maar verder in verwarring? Om je een beetje op weg te helpen: deze woorden moet je aan elkaar schrijven (en deze juist niet!).

9. Tips voor relevante content in uitdagende tijden

Dé tip in moeilijke tijden: blijf zichtbaar! Je hebt nu misschien meer tijd om aan je content te werken. Maar wij begrijpen het best als je inspiratie wat achterblijft: minder spontane ideetjes bij de koffieautomaat, minder je inspirerende collega’s om je heen. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je geen relevante nieuwsbrieven, blogs of sociale mediaposts kunt delen! Lees vijf tips om vooral nu zichtbaar te blijven!

8. SEO-schrijven: een praktische checklist

SEO-schrijven moeilijk? Niet als je deze SEO schrijven checklist gebruikt! Eerder legden we al uit hoe wat SEO-schrijven is en waarom het zo belangrijk is en nu laten we je zien hoe je in 7 stappen die je zelf kunt toepassen, een goede SEO-tekst schrijft.

7. Wat is SEO -schrijven? Letterdesk legt het uit

SEO-schrijven: wat is dat eigenlijk? Zeg je webteksten, dan zeg je SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel je teksten zo inrichten dat ze zo goed mogelijk gevonden én beoordeeld worden door zoekmachines. En dat wil je! Vandaag leggen we je precies uit wat SEO-schrijven is en waarom jij ook SEO-teksten wilt op je website.

6.  Schrijven op B1-niveau: 7 tips

We zeiden het eerder al: schrijven op B1-niveau zorgt ervoor dat bijna iedereen je tekst kan begrijpen. En dus dat je boodschap goed overkomt. Toch denken veel mensen dat eenvoudig taalgebruik onprofessioneel overkomt of dat hun ingewikkelde inhoud niet gemakkelijk op te schrijven is. Wij laten je zien dat het wel kan!

5.  Zo schrijf je een goede sollicitatiebrief

Als je een sollicitatiebrief schrijft, dan weet je één ding heel zeker: je hebt een kritische lezer. Want die gaat uit tien, vijftig of misschien wel honderd brieven kiezen wie het beste past bij de vacature. Weet dan maar eens op te vallen én jezelf te blijven. Hoe voorkom je dat jouw sollicitatiebrief binnen no-time op het stapeltje ‘afwijzen’ terechtkomt? In deze blog geven we je 7 tips.

4. Corona-woorden: dit doet de pandemie met onze taal 

Groepsimmuniteit, mondkapjes en triage. De woorden bestonden natuurlijk al, maar zijn sinds een maand of twee niet meer weg te denken uit onze woordenschat. Maar had je vorig jaar kunnen voorspellen dat je je iets voor kunt stellen bij buitenschaamte, coronahoester of lockdownparty? Zoals elke aardverschuivende gebeurtenis brengt ook de coronapandemie een vloedgolf aan nieuwe woorden met zich mee: coronawoorden.

3. Over ons pagina: zo schrijf je een tekst die echt bij je past

De over ons-pagina is vaak één van de meest bekeken pagina’s van een website. Mooie kans om nieuwe klanten te overtuigen van jouw bedrijf! Overtuigt jouw over ons-pagina ook? Of ben je constant op zoek naar de juiste woorden en teksten voor deze toch wel persoonlijke pagina? Alles waar je aan moet denken voor een perfecte over ons-pagina lees je hier!

2. Leestips: 10 dikke boeken

Tijd voor leestips! Want we zijn het er vast allemaal over eens: het zijn rare tijden. We hebben misschien wel meer vrije tijd dan ons lief is en wat kun je dan beter doen dan lezen? En nog beter: eindelijk heb je écht de tijd om eens een heerlijk dik boek uit te kiezen. Dus: wat zijn de beste boeken van 600 pagina’s of meer? Hier komt onze top 10.

1. Een goede structuur voor je verhaal: een stappenplan

De koploper, de allerbest gelezen blog tot nu toe? Die gaat over structuur! Net zoals je niet zomaar een huis bouwt zonder tekening, zo heeft een heldere tekst ook een bouwplan nodig. Voordat je als een gek begint met typen, is het fijn om de structuur van je verhaal te bepalen. Wat komt waar te staan en waarom? We laten je zien hoe je in vier stappen een goede structuur bepaalt voor jouw tekst.

 

De smaak te pakken door deze populaire blogs?

Mis nooit een post met onze liefde voor letters meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de meest populaire blogs, leuke schrijftips en taalweetjes!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

 

Hoi!

Klik op onderstaand contact om via WhatsApp te chatten.

× App ons!