Skip to main content
BlogpostsTaaltipsTaalweetjesZakelijk bloggen

Goede schrijfvoornemens voor 2023

By januari 2, 2023No Comments

Goede schrijfvoornemens voor 2023

Goede schrijfvoornemens voor 2023

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Alon

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Alon

Het einde van het jaar is in zicht: tijd voor goede voornemens, dus! En wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Daarom hier een aantal goede schrijfvoornemens voor 2023 (en tips hoe je ze volhoudt).

Goede voornemens kun je ook gemakkelijk toepassen op je teksten. Daarom hebben wij een fijn lijstje voor je opgesteld vol clichés, tips en handige weetjes. Dus zet een mok warme thee, pak er een kerstkoekje bij en lees lekker mee!

  1. Schrijf actief

Je wilt natuurlijk dat de teksten die je schrijft, begrijpelijk zijn. Effectief communiceren is daarom van cruciaal belang. Maar hoe doe je dat? Door actief te schrijven, natuurlijk! Jodi vertelt je graag hoe.

  1. Storytelling is ge-wel-dig

Wil je jouw bedrijfsverhaal écht goed over brengen? En de aandacht van je lezers vasthouden? Dan zijn vage woorden, moeilijke termen en een commercieel praatje een no go. Met storytelling creëer je betrokkenheid door verhalen in te zetten. Want verhalen raken ons. Maud vertelt je hoe je dit precies doet in je webteksten.

  1. Een goede structuur is het halve werk

Je bouwt niet zomaar een huis zonder tekening. Zo heeft ook een heldere tekst een bouwplan nodig. Je wilt natuurlijk niet zomaar beginnen met typen. Het is fijn om voordat je begint de structuur van je verhaal te bepalen: wat ga je precies op papier zetten, en waarom? Kris legt je uit hoe je in een paar simpele stappen tot een goede structuur voor jouw verhaal komt.

  1. Aandacht vasthouden

Je wilt natuurlijk dat je lezers jouw tekst geen minuut uit het oog verliezen. Je wilt dat je lezers geboeid blijven tot het eind. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, de aandacht van je lezers vasthouden? Kris legt het je uit!

  1. Haha, humor!

Een laatste goed schrijfvoornemen: gebruik humor in je teksten! Want hoe fijn is het om een lach op het gezicht van je lezers te toveren? Jasper vertelt je hoe je leuke woorden in jouw teksten verwerkt.

Volhouden, die goede voornemens!

Allemaal leuk en aardig, die goede voornemens. Maar als we eerlijk zijn, verliezen we ze vaak snel weer uit het oog. Hoe je het wél kunt volhouden? Maak een concreet plan! Werk uit hoe je aan je voornemens gaat werken: wanneer ga je het doen, hoe vaak en hoe ziet dat er dan uit? Wil je bijvoorbeeld meer met storytelling doen? Probeer dan gewoon eens per week aan de slag te gaan. Oefening baart kunst.

Meer goede schrijfvoornemens?

Bekijk ons blogoverzicht! Daar vind je genoeg inspiratie om een heel jaar aan goede schrijfvoornemens te vullen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

 

Hoi!

Klik op onderstaand contact om via WhatsApp te chatten.

× App ons!