Skip to main content
ArbeidsmarktcommunicatieBlogpostsUncategorized

Waarom een personeelsmagazine jouw bedrijfscultuur versterkt

By mei 21, 2024No Comments

Waarom een personeelsmagazine jouw bedrijfscultuur versterkt

Waarom een personeelsmagazine jouw bedrijfscultuur versterkt

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Frederique

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Frederique

We leven misschien steeds meer online, maar onderschat de impact van een fysiek personeelsmagazine in een grote organisatie niet. Het is een krachtige manier om je medewerkers betrokken, gemotiveerd en geïnformeerd te houden. In deze blogpost leggen we je uit wat je nou precies in zo’n blad zet waarom een personeelsmagazine voor jouw organisatie een goed idee is.

Een personeelsmagazine creëert een gevoel van gemeenschap onder medewerkers. Deel bijvoorbeeld persoonlijke verhalen, successen en obstakels die overwonnen zijn. Dit schept een band. Ook leren medewerkers collega’s van andere afdelingen beter kennen én waarderen. Dat leidt dan weer tot een groter teamgevoel en een hechte werkcultuur. Welk bedrijf wil dat nou niet?

Een papieren Hall of Fame

Het erkennen van de prestaties en bijdragen van medewerkers draagt bij aan hun motivatie en werkgeluk. Een personeelsmagazine is de perfecte plek om collega’s of teams in het zonnetje te zetten. Medewerkers die zich gezien voelen, zullen, misschien onderbewust, zelf leuke projecten oppakken of net iets harder hun best doen in hun dagelijkse werk.

Creativiteitsboost

Bied in je blad ruimte voor medewerkers om hun ideeën, suggesties en projecten te delen. Zo kan een personeelsmagazine ook een bron van innovatie en inspiratie zijn. Dit creatieve platform stimuleert iedereen in je organisatie om buiten de gebaande paden te denken. Je moedigt creativiteit op de werkvloer aan, en ieder bedrijf knapt daarvan op!

Sharing is caring

Naast het delen van bijzondere verhalen en projecten, is een personeelsmagazine ook een handig plek om bedrijfsupdates in te delen die te lang zijn om digitaal te lezen. Grote, ingewikkelde beleidswijzigingen zijn lastig om in één ruk op je laptop of telefoon te lezen. Ze zijn te belangrijk om in de verdomhoek te stoppen, dus waarom niet in een personeelsmagazine?

Het is sowieso goed om dit soort informatie op een toegankelijke manier aan je medewerkers over te brengen. Hoe beter zij op de hoogte zijn over dit soort zaken, hoe meer betrokken ze zich voelen bij het bedrijf.

Trommel je redactie op

Een personeelsmagazine is veel meer dan een communicatiemiddel. Het is een verlengstuk van je organisatie, en helpt bij het bouwen van een sterke bedrijfscultuur. Nu je precies weet waarom een personeelsmagazine een goed idee is, wil je misschien aan de slag. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen je graag! Duik met ons in de wereld van het bladen maken en inspireer én verbind jouw collega’s.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!