Skip to main content
BlogpostsHelder Zakelijk Schrijven

Flitsende visuals voor toegankelijke teksten

By juli 16, 2024No Comments

Flitsende visuals voor toegankelijke teksten

Flitsende visuals voor toegankelijke teksten

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Frederique

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Frederique

Heb je ooit geprobeerd een lange, ingewikkelde tekst te lezen zonder afbeeldingen? Klinkt nogal saai, toch? Daarom leg ik je in deze blog uit hoe visuals kunnen bijdragen aan het verbeteren van de begrijpelijkheid van je tekst. En geloof me, het is makkelijker dan je denkt!

Visuals zijn de kers op de taart van je tekst. Ze maken complexe informatie behapbaar en boeiend. Of het nu gaat om infographics, diagrammen, foto’s of illustratie: visuals zorgen ervoor dat je boodschap blijft hangen.

Verschillende visuals

De ene visual is de andere niet. Er zijn talloze soorten die je kunt gebruiken om je tekst op te leuken en te verhelderen. En ze hebben allemaal hun eigen functie:

  1. Infographics: perfect om data en statistieken visueel weer te geven.
  2. Diagrammen: handig voor het uitleggen van processen of structuren.
  3. Foto’s: brengen emotie en context in je verhaal.
  4. Illustraties: maken je tekst speels en aantrekkelijk.

De keuze is reuze

De juiste visual kiezen kan soms best een uitdaging zijn. Als je je aan deze handvaten houdt, weet je zeker dat je de goede keuze maakt:

  1. Kijk naar je doelgroep: wat spreekt hen aan? Zo willen jonge mensen vaak swipen, klikken en tappen. Ouderen vinden één beeld vaak al voldoende.
  2. Simpel is beter: hou je visuals eenvoudig en to the point. Visuals zijn top, maar overdaad schaadt.
  3. Relevantie: zorg ervoor dat je visuals je tekst ondersteunen en niet afleiden van de boodschap. De kunst is om de juiste balans te vinden tussen tekst en beeld. Een vuistregel: gebruik visuals om de belangrijkste punten van je tekst te versterken.

Check, check, dubbelcheck? Dan heb je een goede visual te pakken!

Klaar voor de start?

Nu je weet waarom je visuals moet gebruiken, is het tijd om dit zelf toe te passen. Of je nu een rapport, blog of presentatie maakt: de juiste visuals kunnen het verschil maken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak je content onweerstaanbaar!

Ook al zijn wij een tekstbureau, onze ervaring heeft ons aardig wat kennis over visuals opgeleverd. We maken ze niet, maar weten wel precies wat je nodig hebt en waar je dat vandaan tovert. Keertje kletsen?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!