CURSUS AI en copywriting.

BEN JIJ AL AAN DE SLAG MET AI EN COPYWRITING?

Haal alles uit de nieuwste technologieën!

Wil jij weten waar de hype nou eigenlijk over gaat? Begrijpen hoe AI en copywriting werkt? En ben je op zoek naar praktische handvaten om écht goede teksten uit ChatGPT en vergelijkbare programma’s te halen? In onze cursus AI en copywriting leer je:

 • Waarom en wanneer je AI het beste kunt inzetten
 • Op welke valkuilen je moet letten
 • Hoe je met ChatGPT de beste teksten schrijft

Kies je voor een kennismakingscursus of een interactieve cursus van een halve dag? Of wil je intensief aan de slag met praktische oefeningen, tijdens een training van een hele dag? Hieronder vind je alle opties van onze cursus AI en copywriting (en ja, we blijven de inhoud actualiseren aan de hand van de nieuwste updates).

NU AANVRAGEN

KIES JOUW CURSUS.

WORKSHOP

Kennismaking in 1,5 uur

In deze workshop die binnen elk budget past vertellen we je in 1,5 uur tijd alle ins & outs over AI en copywriting. Laat je inspireren door alle mogelijkheden. Natuurlijk krijg je ook praktische tips en adviezen, zodat je na de workshop meteen zelf aan de slag kunt.

Bijvoorbeeld perfect als:

 • kennismaking voor professionele tekstschrijvers
 • als interessante, actuele invulling voor een netwerkevenement
 • als onderdeel van een trainingsdag voor medewerkers

Even overleggen of deze workshop bij jouw plannen past? We bekijken graag hoe we er samen een leuke invulling aan kunnen geven. Neem contact op!

Letterdesk workshops

Letterdesk organiseert ook regelmatig zelf workshops, bij ons op kantoor. Je kunt dan gewoon aansluiten: je hebt alleen een laptop nodig. Kijk hier voor de volgende workshop AI en copywriting!

IN-COMPANY CURSUS AI EN COPYWRITING

(DAGDEEL)

In de in-company cursus AI en copywriting van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag. Wij vertellen je hoe chat-AI’s werken – zo weet je precies hoe jij de beste teksten eruit haalt. We leren je sterke prompts opstellen en helpen je kritisch nadenken: waarom zet je ChatGPT in, waar doe je dat?

We maken je bewust van valkuilen maar leren je vooral ook de kansen herkennen. En je leert de kwaliteit van de output op waarde schatten. Aan het einde van de training weet je hoe je sterke teksten uit chat-AI’s kunt halen!

In het kort:

 • Heldere theorie & concrete voorbeelden
 • Breng direct in de praktijk wat je leert
 • Korte oefeningen met eigen cases

Na de training krijg je alle hand-outs om nog eens rustig na te lezen. Ga je daarna zelf aan de slag, dan kun je ons nog twee weken lang (gratis!) vragen sturen per mail.

Leer meer

Combineer een dagdeel AI en Copywriting met een van onze andere cursussen en haal zo alles uit je cursusdag! Hier vind je een overzicht van al onze cursussen.

IN-COMPANY CURSUS AI EN COPYWRITING

(DAG)

Tijdens deze in-company training van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag. Duik in de wereld van kunstmatige intelligentie en laat je inspireren door de nieuwste mogelijkheden van chat-AI’s. Tijdens de cursus krijg je inzichtelijke tips om het beste uit ChatGPT te halen. Omdat we een dag de tijd hebben, ga je ook zelf meteen aan de slag met het genereren en finetunen van je eigen teksten.

Met begeleiding en inhoudelijke feedback leer jij de meest effectieve prompts schrijven én de puntjes op de i zetten. Aan het einde van de cursus weet je dus niet alleen hoe de tool jouw beste schrijfhulp wordt, maar heb je ook teksten geschreven (of laten schrijven) die helemaal klaar zijn voor gebruik!

In het kort:

 • Heldere theorie & praktische voorbeelden
 • Pas meteen toe wat je in de cursus leert
 • Onder deskundige begeleiding uitgebreid aan de slag
 • Direct gerichte feedback en tips over wat je schrijft

Na de cursus

Krijg je alle hand-outs om nog eens rustig na te lezen. Ook kun je nog één maand lang je vragen per mail sturen. Handig, als je zelf aan de slag gaat!

Praktische info

 • 1,5 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 495 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 645 excl btw

Praktische info

 • Eén dagdeel à 4 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 1.250 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 1.650 excl btw

Praktische info

 • Twee dagdelen à 4 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 2.490 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 3.290 excl btw

Als je AI goed inzet:

 • werk je efficiënter aan je content
 • schrijf je nét zo’n sterke – of zelfs sterkere – teksten
 • heb jij tijd om je te richten op de echt strategische vraagstukken.

Laat je inspireren

 • De drempel om te starten met AI, kan hoog voelen
 • Met praktische tips voel je je al snel zeker genoeg om zelf aan de slag te gaan
 • Het belangrijkste: weten wat je er ermee wilt bereiken en waar het aan moet voldoen

JOUW CURSUS AANVRAGEN

 • Vermeld je voorkeursdatum, of beschrijf je vraag voor meer informatie of een offerte op maat.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Is deze cursus op maat gemaakt voor mijn organisatie?

We hebben een vast aantal onderwerpen die we aan bod laten komen tijdens de cursus AI en copywriting. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze cursus altijd up to date is: het onderwerp is nogal aan verandering onderhevig! Ook zorgen we dat de cursus aansluit bij jouw bedrijf. We bespreken jullie vragen en gebruiken jullie eigen vraagstukken als voorbeelden voor de opdrachten.

Wil je ook andere onderwerpen aan bod laten komen? Dan is het misschien een idee om te kiezen voor een combinatie van dagdeel-cursussen of een cursus op maat!

Kan een cursus ook over meerdere momenten verdeeld worden?

Kies je voor een cursus in 1 of 2 dagdelen? Wij raden altijd aan om een dag(deel) te reserveren voor een training. Zo kan je team ook echt even afschakelen van hun dagelijkse taken en zich richten op de training. Als je direct aan de slag kunt met het uitvoeren van oefeningen, leer je sneller, efficiënter én blijft de theorie beter hangen. Past dit niet in jullie agenda’s? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij zijn met meer dan 10 personen, kunnen jullie dan nog een cursus verzorgen?

Tuurlijk! We adviseren wel altijd om in kleinere groepen aan de slag te gaan. Want hoe kleiner de groep, hoe meer persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen.

Meer dan 10 mensen?

Heb je een grotere groep? Dan komen we met twee trainers: zo krijgt iedereen toch net zoveel individuele begeleiding. Je kunt ook overwegen om op twee momenten dezelfde sessie te organiseren en zo nog steeds veel ruimte te hebben voor interactie en ondersteuning van onze trainers. Twijfel je? Bel gerust even om te overleggen.

Wie geeft de trainingen?

Dat doen wij, Team Letterdesk! Onze schrijvers en trainers hebben ieder eigen specialisaties en leren je er graag alles over. Ze weten waar ze het over hebben: ze werken ook nog elke week zelf aan schrijfopdrachten voor onze klanten. Dat combineren ze met het verzorgen van cursussen. Wij houden van afwisseling!

De cursus AI en copywriting is nét niet wat ik zoek. Wat nu?

Misschien past een van onze andere cursussen beter bij je vraag?

Cursus op maat

Wil je een paar onderdelen combineren, heb je toch iets anders voor ogen dan ons standaardaanbod of wil je een training over een tekstonderwerp wat je hier niet tussen ziet staan? Bel gerust! We hebben héél wat expertise in huis en ontwikkelen graag een cursus die precies jouw vragen beantwoordt.

Ik wil de cursus in mijn eentje volgen, kan dat ook?

Altijd! Je kunt een workshop of cursus ook voor één persoon aanvragen. Dan krijg je alle aandacht en individuele begeleiding van onze trainer. Je kunt ook kiezen voor op maat gemaakte een-op-eentrainingen, waarin we precies alle onderwerpen behandelen die jij relevant vindt.

Vind je dat wat veel van het goede? Kies er dan voor om aan te sluiten bij een van de workshops die we zelf regelmatig organiseren. Neem contact op voor de meest actuele workshopdata!