CURSUS HELDER SCHRIJVEN.

JOUW TEKSTEN IN ÉÉN KEER DUIDELIJK?

Volg onze cursus helder schrijven!

Wil je teksten leren schrijven waarmee je jouw boodschap helder overbrengt? Die kort en bondig zijn, maar wel raak? En waarmee je mensen enthousiast maakt voor jouw boodschap? In onze cursus helder zakelijk schrijven leer je:

 • Alles over structuur en opbouw van je tekst
 • Welke woorden je altijd kunt schrappen
 • Hoe je jouw tone-of-voice perfect afstemt op je doelgroep

Kies je voor een korte opfriscursus, een interactief dagdeel of ga je intensief aan de slag met een training van een dag? Bekijk hier alle mogelijkheden van onze cursus helder schrijven.

NU AANVRAGEN

KIES JOUW CURSUS.

WORKSHOP

De highlights van een complete cursus in 1,5 uur!

We geven korte workshops die binnen elk budget passen. Hierin vertellen we je in 1,5 uur tijd alle ins & outs over Helder Zakelijk Schrijven. Natuurlijk krijg je ook praktische tips en adviezen, zodat je na de workshop meteen zelf aan de slag kunt met je eigen teksten.

Bijvoorbeeld perfect als:

 • opfriscursus voor professionele tekstschrijvers
 • als leuke, maar inhoudelijke invulling voor een netwerkevenement
 • als aanvulling op een in-house trainingsdag voor medewerkers

Wil je overleggen of deze workshop aansluit bij jouw plannen? We bespreken graag hoe we er een leuke invulling aan kunnen geven. Neem daarvoor gerust contact op!

Letterdesk workshops

Letterdesk organiseert ook regelmatig zelf workshops, bij ons op kantoor. Je kunt gewoon aansluiten: je hoeft alleen maar een laptop mee te nemen. Kijk hier wanneer de volgende workshop Helder Zakelijk Schrijven gepland staat!

IN-COMPANY CURSUS HELDER ZAKELIJK SCHRIJVEN (DAGDEEL)

In een in-company cursus Helder Zakelijk Schrijven van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag met tekst. Wij helpen je duidelijke, creatieve en effectieve teksten en content produceren. Tijdens de cursus krijg je inhoudelijke feedback op zelfgeschreven teksten en ga je aan de slag om deze te finetunen. Aan het einde van de training weet je dus niet alleen hoe je zelf betere teksten kunt schrijven, maar heb je ook een tekst die helemaal klaar is voor gebruik!

In het kort:

 • Heldere theorie & concrete voorbeelden
 • Breng direct in de praktijk wat je leert
 • Korte oefeningen met je eigen teksten

Na de training krijg je alle hand-outs en een handig e-book om alle taaltips nog eens rustig na te lezen. Ook kun je nog twee weken vragen sturen per mail.

Leer meer

Combineer een dagdeel Helder Zakelijk Schrijven met een van onze andere cursussen en haal het meeste uit je cursusdag! Dit is een overzicht van al onze cursussen.

IN-COMPANY CURSUS HELDER ZAKELIJK SCHRIJVEN (DAG)

In een in-company training van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag met tekst. Duik een hele dag in de wereld van duidelijke, creatieve en effectieve teksten en teksten. Tijdens de cursus krijg je inzichtelijke tips om je schrijfskills te verbeteren. Omdat we een dag de tijd hebben, ga je ook zelf meteen aan de slag om je eigen teksten te finetunen. Met begeleiding en inhoudelijke feedback op zelfgeschreven werk til je jouw teksten naar een hoger niveau. Aan het einde van de cursus weet je dus niet alleen hoe je zelf betere teksten kunt schrijven, maar heb je ook een of meerdere teksten geschreven die helemaal klaar zijn voor gebruik!

In het kort:

 • Heldere theorie & concrete voorbeelden
 • Breng in de praktijk wat je leert
 • Onder deskundige begeleiding uitgebreid aan de slag met je eigen teksten
 • Direct persoonlijke feedback en tips over wat je schrijft

Na de training

Krijg je alle hand-outs en een handig e-book om alle taaltips nog eens rustig na te lezen. Ook kun je nog één maand lang jullie vragen per mail sturen.

Praktische info

 • 1,5 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 495 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 645 excl btw

Praktische info

 • Eén dagdeel à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 1.250 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 1.650 excl btw

Praktische info

 • Twee dagdelen à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 2.490 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 3.290 excl btw

Waarom je helder wilt schrijven:

Moeite doen om goede, duidelijke teksten te schrijven, loont! Waarom?

Jouw teksten

 • worden écht gelezen: mensen haken niet af omdat het te moeilijk of saai wordt.
 • worden écht begrepen: je lezers snappen wat je wilt zeggen.
 • brengen je boodschap duidelijk over én zetten je lezer aan tot actie.

De impact op je organisatie?

 • Je lezers snappen meteen wat ze moeten doen. Dat scheelt tijd!
 • Tevreden klanten, want jij onderscheidt je met teksten die ze altijd begrijpen. Zo bouw je aan stevige klantrelaties.
 • Betere interne communicatie: je collega’s snappen wat je van ze wilt.

Met meer vertrouwen in je eigen kunnen, schrijf je sneller en zelfverzekerder. En dat merken je lezers ook!

JOUW CURSUS AANVRAGEN

Wil je cursusdata reserveren of meer informatie? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

 • Vermeld je voorkeursdatum, of beschrijf je vraag voor meer informatie of een offerte op maat.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Is deze cursus op maat gemaakt voor mijn organisatie?

We hebben een vast aantal onderwerpen die we aan bod laten komen tijdens de cursus Helder Schrijven. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze cursus aansluit bij jouw bedrijf: we bespreken jullie vragen en gebruiken jullie eigen teksten als voorbeelden voor de opdrachten.

Wil je andere onderwerpen ook aan bod laten komen? Dan is een combinatie van dagdeel-cursussen of een cursus op maat misschien iets voor jullie!

Kan een cursus ook over meerdere momenten verdeeld worden?

Kies je voor een cursus in 1 of 2 dagdelen? Dan raden we aan om een dag(deel) te reserveren voor een cursus. Zo kunnen je medewerkers ook echt even afschakelen van hun dagelijkse werk en zich focussen op het schrijven van steengoede teksten. Je leert sneller, efficiënter én de theorie blijft beter hangen als je direct aan de slag kunt met oefeningen. Past dit niet in jullie organisatie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij zijn met meer dan 10 personen, kunnen jullie dan nog een cursus verzorgen?

Jazeker! We raden altijd aan om in kleinere groepen aan de slag te gaan. Hoe kleiner de groep, hoe meer persoonlijke aandacht.

Meer dan 10 mensen?

Voor grotere groepen komen we met twee trainers: zo krijgt iedereen toch net zoveel individuele begeleiding. Een grotere groep kan natuurlijk ook. Je kunt ook overwegen om twee dezelfde sessies te organiseren en zo nog steeds veel ruimte te hebben voor interactie en ondersteuning van onze trainers. Twijfel je? Bel gerust even om te overleggen.

Wie geeft de trainingen?

Team Letterdesk! Onze trainers hebben allemaal hun eigen specialisaties en vertellen je er graag alles over. En ze weten waar ze het over hebben: ze combineren het verzorgen van cursussen nog elke week met schrijfopdrachten voor onze grootste klanten.

De cursus Helder Schrijven is nét niet wat ik zoek. Wat nu?

Misschien beantwoorden we je vraag beter in een van onze andere cursussen?

Cursus op maat

Heb je toch iets anders voor ogen, wil je een andere combinatie maken of een cursus over een tekstonderwerp wat je hier niet tussen ziet staan? Bel gerust! We hebben héél wat expertise in huis en maken graag een cursus die precies het antwoord vormt op jouw vraag.

Ik wil de cursus alleen volgen, kan dat ook?

Dat kan! Je kunt een workshop of cursus ook voor één persoon aanvragen. Je krijgt dan alle aandacht en individuele begeleiding van onze trainer. We bieden ook op maat gemaakte 1-op-1 trainingen, waarin we precies die onderwerpen behandelen die jij interessant vindt.

Vind je dat wat veel van het goede, dan kun je ook kiezen om aan te sluiten bij een van de workshops die Letterdesk regelmatig organiseert. Neem contact op voor de meest actuele workshopdata!