CURSUS interviewen.

INTERVIEWEN, HOE MOET DAT EIGENLIJK?

Leer alle fijne kneepjes van het vak met onze cursus Interviewen!

Wil jij andermans verhalen pakkend vertellen? Dan zijn interviews cruciaal! Maar wat heb je nodig om alle informatie te achterhalen? Dat leer je in de cursus Interviewen! De training zit vol handige informatie en praktische tips. In het kort:

 • Leer over verschillende soorten interviews
 • Krijg praktische tips en trucs
 • Maak kennis met jezelf als interviewer: welk type ben jij?

Kies je voor een kennismaking of een interactieve cursus van een halve dag? Of wil je intensief aan de slag met praktische oefeningen, tijdens een training van een hele dag? Bekijk hier alle mogelijkheden voor onze cursus Interviewen.

NU AANVRAGEN

KIES JOUW CURSUS.

WORKSHOP

De instapper van 1,5 uur!

In de workshop van anderhalf uur leer je de basis van het interviewvak. Je krijgt praktische tips en adviezen waar je na de workshop direct zelf mee aan de slag kunt.

De perfecte workshop voor:

 • Beginners die klein willen starten
 • Een netwerkevenement waar behoefte is aan een interessant en interactief intermezzo
 • Een trainingsdag voor medewerkers die samen aan de slag willen

Even overleggen of deze workshop bij jou past? We bespreken graag hoe we er een leuke invulling aan kunnen geven. Dus neem vooral contact op!

Letterdesk workshops

We organiseren ook regelmatig zelf workshops, bij ons op kantoor. Je kunt dan eenvoudig aansluiten en hebt alleen een laptop nodig. Bekijk hier wanneer de volgende workshop Interviewen plaatsvindt.

IN-COMPANY CURSUS INTERVIEWEN (DAGDEEL)

Een dagdeel vol nieuwe inzichten

Tijdens de in-company cursus ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag. We vertellen je over het nut van interviews, leren je de verschillende interviewvormen en -technieken en gaan op zoek naar de interviewer die in jou schuil gaat! Je krijgt niet alleen informatie, maar gaat ook zelf aan de slag.

Zo ziet de cursus eruit:

 • Heldere theorie met concrete voorbeelden
 • Het vak ontdekken via interactieve opdrachten
 • Ontpop jezelf tot echte interviewer

Na de training mag je alle hand-outs houden. Zo kun je alle tips nog eens rustig nalezen. Ook kun je tot twee weken na de training vragen stellen per mail.

Meer leren?

Combineer een dagdeel Interviewen met één van onze andere cursussen en haal het meeste uit je cursusdag! Bekijk hier het overzicht van al onze cursussen.

IN-COMPANY CURSUS SEO EN ONLINE SCHRIJVEN (DAG)

De hele dag aan de slag

In deze cursus staat persoonlijke begeleiding en feedback centraal. Naast de basisinformatie, ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag. De opgedane kennis wordt meteen getest. Weet jij door middel van een goed interview het verhaal van een ander over te brengen? Aan het einde van de cursus heb je dus niet alleen de theoretische kennis in huis, maar heb je ook praktische ervaring opgedaan.

In het kort:

 • Heldere theorie met concrete voorbeelden
 • Breng direct in de praktijk wat je leert
 • Persoonlijke feedback en tips op jouw skills en teksten

Na de training krijg je alle hand-outs en een handig e-book om alle tips nog eens rustig na te lezen. Ook kun je nog een maand vragen sturen per mail.

Praktische info

 • 1,5 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 495 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 645 excl btw

Praktische info

 • Eén dagdeel à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 1.250 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 1.650 excl btw

Praktische info

 • Twee dagdelen à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 2.490 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 3.290 excl btw

Hierom wil jij goed interviewen

Een goed interview = een blije interviewkandidaat = een geïnteresseerde lezer!

Helaas, je bent niet over iéder onderwerp op aarde een expert. Maar geen zorgen: je kunt alsnog over die onderwerpen schrijven! Door anderen te spreken die wél de nodige kennis in huis hebben, weet jij alsnog een artikel boordevol boeiende inhoud aan te leveren.

Hoe je die inhoud uit je interviewkandidaat trekt, leggen wij je met alle liefde uit!

JOUW CURSUS AANVRAGEN

Wil je cursusdata reserveren of meer informatie? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

 • Vermeld je voorkeursdatum, of beschrijf je vraag voor meer informatie of een offerte op maat.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Is deze cursus Interviewen op maat gemaakt voor mijn organisatie?

Een aantal onderwerpen komt altijd aan bod tijdens de cursus Interviewen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze cursus aansluit bij jouw behoeften: we bespreken jullie vragen en gebruiken jullie eigen input als voorbeelden voor de oefeningen.

Wil je de workshop combineren met een ander onderwerp? Denk dan eens over een combinatie van dagdeel-cursussen of een cursus op maat!

Kan ik een cursus ook over meerdere momenten verdelen?

Dat kan natuurlijk. Maar als je een cursus van 1 of 2 dagdelen kiest, raden we aan om ook daadwerkelijk dat dagdeel te reserveren voor de cursus. Voor je collega’s betekent dit dat ze ook echt de tijd hebben om even niks anders te doen dan het leren schrijven van steengoede teksten. Theorie blijft nou eenmaal beter hangen als je direct aan de slag kunt met oefeningen. Past dit niet in jullie agenda? Neem dan contact met ons op en we bespreken je opties graag.

Kunnen jullie ook een cursus verzorgen voor een groep van meer dan 10 personen?

Ja hoor! Maar eerlijk: we raden wel altijd aan om in kleinere groepen aan de slag te gaan. Want hoe kleiner de groep, hoe meer persoonlijke aandacht en hoe beter je kunt oefenen.

Ben je met meer dan 10 mensen?

Voor grotere groepen kunnen we met twee trainers komen. Zo krijgen alle cursisten toch individuele begeleiding. Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde sessie twee keer te organiseren. Zo heb je nog steeds veel ruimte voor vragen en ondersteuning van onze trainers. Twijfel je wat het beste bij je past? Bel gerust even om te overleggen.

Wie geeft de trainingen?

Onze collega’s van Letterdesk verzorgen de trainingen! Onze trainers vertellen je graag alles over hun eigen specialisaties. Ze weten waar ze het over hebben: ze brengen de theorie nog dagelijks in de praktijk. Want naast cursussen geven, schrijven ze ook nog elke week voor onze grootste klanten.

De cursus Interviewen is nét niet wat ik zoek. Wat nu?

Geen zorgen: misschien vind je het antwoord op je vraag in een van onze andere cursussen?

Voor jou op maat gemaakte cursus

Wel interviewen, maar ook aandacht voor bedrijfsjournalistiek? Of hulp nodig bij helder schrijven en wil je dat combineren met storytelling? Heb je toch iets anders voor ogen of een cursus over een onderwerp dat je hier niet tussen ziet staan? Bel gerust! We hebben alle schrijfexpertise in huis en maken graag een cursus die precies het antwoord vormt op jouw vraag.

Ik wil de cursus alleen volgen, kan dat ook?

Yes! We geven de trainingen ook 1-op-1 . Dat zijn dezelfde cursussen als hierboven, of een cursus op maat, waarin we precies die onderwerpen behandelen die jij interessant vindt.

Vind je dat wat veel van het goede, dan kun je ook kiezen om je in te schrijven bij een van de open workshops die Letterdesk regelmatig organiseert. Neem contact op voor de meest actuele workshopdata!