CURSUS STORYTELLING.

VERTEL JOUW VERHAAL OP EEN PERSOONLIJKE EN CONSISTENTE MANIER

Ga aan de slag met cursus storytelling!

Wil je jouw doelgroep raken en écht meevoeren in je verhaal? In onze cursus Storytelling leer je:

 • Hoe je jouw verhaal tot leven brengt
 • Hoe je jouw verhaal overtuigend en boeiend opschrijft
 • En leer je alle trucs rondom storytelling

We duiken in verschillende storytellingtheorieën, gaan in op de geschiedenis van verhalen en bespreken voorbeelden. En natuurlijk ga je zelf aan de slag met praktische oefeningen.

Kies je voor een korte inspiratiesessie, een interactief dagdeel of ga je intensief aan de slag met een training van één dag? Bekijk hier alle mogelijkheden van onze cursus Storytelling.

NU AANVRAGEN

KIES JOUW CURSUS.

WORKSHOP

De highlights van een complete cursus in 1,5 uur!

Deze korte workshops passen binnen elk budget. Hierin vertellen we je in 1,5 uur tijd alle ins & outs over Storytelling. Natuurlijk krijg je ook praktische tips en adviezen, zodat je na de workshop meteen zelf aan de slag kunt met jouw verhaal vertellen!

Bijvoorbeeld perfect als:

 • Opfriscursus voor professionele tekstschrijvers en communicatieprofessionals
 • Als leuke en inhoudelijke invulling voor een netwerkevent
 • Of als onderdeel van een trainingsdag voor je medewerkers

Wil je overleggen of deze workshop aansluit bij jouw plannen? We bespreken graag hoe we er een leuke invulling aan kunnen geven. Neem daarvoor gerust contact op!

Letterdesk workshops

Letterdesk organiseert ook regelmatig zelf workshops, bij ons op kantoor. Je kunt gewoon aansluiten: je hoeft alleen maar een laptop mee te nemen. Kijk hier wanneer de volgende workshop Storytelling gepland staat!

IN-COMPANY CURSUS STORYTELLING (DAGDEEL)

In een in-company cursus Storytelling van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag. We bespreken wat storytelling eigenlijk is en bekijken hoe je storytelling voor jouw bedrijf kunt inzetten, zodat je teksten perfect passen bij jouw doelgroep. Je leert op een creatieve en inspirerende manier schrijven.

Tijdens de cursus krijg je inhoudelijke feedback op je teksten en kijken we hoe je jouw verhaal vertelt. Aan het einde van de training weet je alle ins & outs over storytelling en breng je jouw verhaal tot leven!

In het kort:

 • Duidelijke theorie & heldere, praktische voorbeelden
 • Direct doen wat je leert
 • Korte oefeningen om de basis in de vingers te krijgen

Na de training krijg je de presentatie en templates om zelf aan de slag te gaan. Ook kun je nog twee weken vragen stellen per mail.

Meer leren?

Combineer een dagdeel Storytelling met een van onze andere cursussen en haal het meeste uit je cursusdag! Hier vind je een overzicht van al onze cursussen.

IN-COMPANY CURSUS SEO EN ONLINE SCHRIJVEN (DAG)

In een in-company training van Letterdesk ga je samen met je collega’s en de trainers van Letterdesk praktisch en interactief aan de slag met storytelling. Duik in de wereld van verhalen en storytellingtechnieken. En ga direct aan de slag met jouw persoonlijke verhaal, met een vleugje emotie.

Tijdens de cursus krijg je handige tips om jouw verhaal tot leven te brengen. Omdat we een dag de tijd hebben, ga je zelf ook meteen aan de slag: aan de hand van een stappenplan zet je jouw verhaal op een creatieve, persoonlijke manier op papier. Hoe gebruik je emoties in verhalen? En hoe geef je het een persoonlijk tintje?

Onder begeleiding en met inhoudelijke feedback op je zelfgeschreven werk til je jouw verhaal naar een hoger niveau. Aan het einde van de cursus weet je hoe je jouw doelgroep meeneemt op reis in jouw verhaal.

In het kort:

 • Een vleugje theorie & concrete voorbeelden
 • Direct in de praktijk brengen wat je leert
 • Uitgebreid aan de slag met storytelling en de verschillende technieken
 • Direct persoonlijke feedback en tips voor jouw verhaal

Na de training

Krijg je de presentatie en templates om lekker zelf aan de slag te gaan. Ook kun je nog één maand al je vragen stellen via de mail.

Praktische info

 • 1,5 uur
 • Op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 495 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 645 excl btw

Praktische info

 • Eén dagdeel à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 1.250 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 1.650 excl btw

Praktische info

 • Twee dagdelen à 4 uur
 • Bij jullie op locatie of bij Letterdesk

Investering

 • Groep van max 5 personen: € 2.490 excl btw
 • Groep van 5-10 personen: € 3.290 excl btw

Start jouw story!

Storytelling is een krachtige vaardigheid om jouw verhalen écht tot leven te brengen.

Met storytelling

 • Neem je de lezer mee in je verhaal
 • Trek je de aandacht, doordat je op een creatieve manier schrijft
 • Maak je écht impact met je verhalen

Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je organisatie. Je tilt je marketing naar een hoger niveau, maar bouwt ook een band op met je doelgroep. Storytelling is dan ook een fijne skill om te hebben. Want elk verhaal mag verteld worden. En dat het liefst op de mooiste en creatiefste manier!

JOUW CURSUS AANVRAGEN

Wil je cursusdata reserveren of meer informatie? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

 • Vermeld je voorkeursdatum, of beschrijf je vraag voor meer informatie of een offerte op maat.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Is deze cursus Storytelling op maat gemaakt voor mijn organisatie?

We hebben een aantal onderwerpen die we altijd aan bod laten komen tijdens de cursus Storytelling. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze cursus aansluit bij jouw behoeften: we bespreken jullie vragen en gebruiken jullie eigen teksten als voorbeelden voor de opdrachten.

Wil je andere onderwerpen ook aan bod laten komen? Denk dan eens over een combinatie van dagdeel-cursussen of een cursus op maat!

Kan ik een cursus ook over meerdere momenten verdelen?

Dat kan natuurlijk. Maar als je een cursus van 1 of 2 dagdelen kiest, raden we aan om ook daadwerkelijk dat dagdeel te reserveren voor de cursus. Voor je collega’s betekent dit dat ze ook echt de tijd hebben om even niks anders te doen dan het leren schrijven van steengoede teksten. Theorie blijft nou eenmaal beter hangen als je direct aan de slag kunt met oefeningen. Past dit niet in jullie agenda? Neem dan contact met ons op en we bespreken je opties graag.

Kunnen jullie ook een cursus verzorgen voor een groep van meer dan 10 personen?

Ja hoor! Maar eerlijk: we raden wel altijd aan om in kleinere groepen aan de slag te gaan. Want hoe kleiner de groep, hoe meer persoonlijke aandacht.

Ben je met meer dan 10 mensen?

Voor grotere groepen kunnen we met twee trainers komen. Zo krijgen alle cursisten toch individuele begeleiding. Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde sessie twee keer te organiseren. Zo heb je nog steeds veel ruimte voor vragen en ondersteuning van onze trainers. Twijfel je wat het beste bij je past? Bel gerust even om te overleggen.

Wie geeft de trainingen?

De trainingen worden verzorgd door Team Letterdesk! Onze trainers vertellen je graag alles over hun eigen specialisaties. Ze weten waar ze het over hebben: ze brengen de theorie nog dagelijks in de praktijk. Want naast cursussen geven, schrijven ze ook nog elke week voor onze grootste klanten.

De cursus Storytelling is nét niet wat ik zoek. Wat nu?

Misschien vind je het antwoord op je vraag in een van onze andere cursussen?

Voor jou op maat gemaakte cursus

Wel storytelling, maar ook een vleugje contentmarketing? Of hulp nodig bij helder schrijven en wil je dat combineren met storytelling? Heb je toch iets anders voor ogen of een cursus over een onderwerp dat je hier niet tussen ziet staan? Bel gerust! We hebben alle schrijfexpertise in huis en maken graag een cursus die precies het antwoord vormt op jouw vraag.

Ik wil de cursus alleen volgen, kan dat ook?

Yes! We geven de trainingen ook 1-op-1 . Dat zijn dezelfde cursussen als hierboven, of een cursus op maat, waarin we precies die onderwerpen behandelen die jij interessant vindt.

Vind je dat wat veel van het goede, dan kun je ook kiezen om je in te schrijven bij een van de open workshops die Letterdesk regelmatig organiseert. Neem contact op voor de meest actuele workshopdata!