SCRIPT OF VOICE-OVER SCHRIJVEN.

MAAK HET VERSCHIL MET EFFECTIEVE SCRIPTS EN VOICE-OVERS

Videocontent is niet meer weg te denken. De meeste sociale media draaien vooral om video’s, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de langere video’s die je bijvoorbeeld op YouTube kunt uploaden. Hoe maak je nou een sterke video? Begin bij het begin: start met een script of voice-over schrijven.

Een helder script of een duidelijke voice-over schrijven is een echte must voor jouw video’s. Een goed begin is namelijk het halve werk! En je wil ook zeker weten dat jouw video’s de juiste boodschap overbrengen. Daarom moet je van tevoren goed uitstippelen wat er precies in de video komt, en wanneer. Heb je daar hulp bij nodig? Als jij ons de input geeft, maken wij er een mooi verhaal van.

Meteen aan de slag?

TREK DE AANDACHT MET EEN GOED SCRIPT EN STERKE VOICE-OVER

Wij geven je drie redenen waarom het loont om een sterk script of voice-over te schrijven. Komen ze:

  1. Een video maken zonder voorbereiding kost veel geld en tijd, en dat is zonde. Je wilt dat je investering iets oplevert. Bedenk daarom eerst wat je wilt bereiken en schrijf het uit. Met een goed script komt je boodschap altijd helder over.
  2. Een goed script of een goede voice-over verhoogt de geloofwaardigheid van de video. Een goede voice-over maakt de sfeer en zet de beelden kracht bij, zonder dat de kijker erbij na hoeft te denken.
  3. Een goede voice-over is belangrijk voor de toegankelijkheid en inclusiviteit van jouw video. Met een heldere voice-over zorg je dat iedereen jouw video begrijpt.

Wil je zelf aan de slag met een script of voice-over schrijven? Bekijk dan eens onze blog over scripts voor explainer-animaties.

Besteed je het schrijven liever uit? We doen het graag voor je!

Wij schrijven het voor je!

ZO DOEN WIJ HET: PORTFOLIO EN REFERENTIES

Hoe ziet het eindresultaat van een goed script er uit? Zie hieronder een aantal voorbeelden die wij in samenwerking met VideoExpress hebben gemaakt.

UITLEGANIMATIE VOOR WÜRTH

Würth levert alles voor project- en werkplaatsinrichting voor professionals. Zij bieden daarom héél veel producten. Om uit te leggen hoe hun systeem werkt en welke slimme oplossingen zij te bieden hebben, maakten wij in samenwerking met Video Express deze bedrijfsanimatie. Wij de woorden, zij de beelden.

Bekijk het resultaat

Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie

Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (RZA) wil zorgprofessionals informeren over het voorkomen van antibioticaresistentie. Zij wilden en heel brede doelgroep bereiken en een complex onderwerp begrijpelijk maken. Een kort, krachtig maar volledig verhaal, daar waren ze naar op zoek. Samen met VideoExpress maakten we deze korte uitleganimatie.

Bekijk de film

ENGNR

Turning passion into carreers: ENGNR zocht een video om internationale engineers te bereiken. In deze video leggen ze uit wat ENGNR kan doen voor expats die naar Nederland verhuizen om in de ICT-branche aan de slag te gaan. Engelstalige voice-over en script zijn van onze hand. De beelden komen van Video Express.

Bekijk de animatie

ALLOGA

Waar let je op als medewerker van Alloga als het gaat om veilig werken? En hoe krijg je medewerkers zover om het belang van veilig werken serieus te nemen, voor zichzelf én voor de patiënten die de medicatie nodig hebben? Instrueren en inspireren, en dat alles in een zo kort mogelijk filmpje; daar zorgden we samen met Video Express voor.

Bekijk de animatie