HERSCHRIJVEN HANDBOEK VOOR INCLUSIEF ONDERWIJS.

referentie baanderherencollege

GEMMA JANSSEN VAN BAANDERHERENCOLLEGE

PRO en Vmbo-school Baanderherencollege had een uitgebreid handboek over het welbevinden van leerlingen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond opgesteld. Van ondersteuningscoördinator praktijkonderwijs Gemma Janssen kregen we de opdracht om dat document lekker leesbaar te maken.

OVER ONS WERK

“Voor mij was het de eerste keer dat ik een bedrijf inhuurde om eens kritisch naar een tekst te kijken. Je denkt dat je dat zelf wel kan, maar je zit er zelf zó in, dat je tien keer hetzelfde zegt. Door het werk van Frederique en Jodi is het handboek een stuk prettiger om te lezen. Het is ook erg leuk om goede vragen te krijgen van mensen die totaal niet in het onderwerp zitten. Dat zet je zelf ook aan het denken en dat maakt het waardevoller. Verder was de timing perfect. De deadline was erg krap, maar die hebben ze toch gehaald!”

OVER ONS

“Bij de briefing was er meteen een klik. Wij vertelden en Frederique en Jodi stelden de juiste vragen. Ze hadden de kern heel goed te pakken en dat maakte het makkelijk. Het was ook leuk om met elkaar naar een tekst te kijken en hardop te kunnen denken. Het contact was superfijn, vooral de frisse en professionele waardering waren erg prettig. Die heb je nodig als je een tekst goed wil neerzetten. Maar er was ook genoeg ruimte voor feedback. Daar deden ze echt iets mee, met goede uitleg waarom ze dingen hadden aangevuld of weggelaten.”