Skip to main content
BlogpostsUncategorized

Waarom zou je kiezen voor een ghostwriter?

By januari 14, 2020oktober 16th, 2023No Comments

Waarom zou je kiezen voor een ghostwriter?

Waarom zou je kiezen voor een ghostwriter?

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Els

Je bent expert in wat je doet, je hebt briljante ideeën voor de toekomst en een verhaal dat je uit wilt dragen. Maar schrijven is niet je sterkste kant. Of misschien heb je gewoon geen tijd om je verhaal goed op papier te zetten. Of heb je eigenlijk non-stop fantastische ingevingen, waardoor je het moeilijk vindt een gestructureerde boodschap neer te zetten. Zonde als jouw kennis niet gedeeld wordt, toch? Een ghostwriter kan je daarbij helpen.

Er zijn veel voordelen aan het delen van kennis over je vak. Als je jezelf als expert kunt profileren, heeft dat natuurlijk direct positieve invloed op je imago. En dat is weer goed voor je omzet! Maar hoe krijg je jouw verhaal nou echt goed over de brug, als je expertise toevallig niet het schrijven van teksten is?

Als ghostwriters schrijven wij regelmatig teksten namens iemand anders. Bij ghostwriting denken veel mensen meteen aan een boek, maar dat hoeft natuurlijk niet! Je kunt ook hulp inschakelen bij een voorwoord voor een jaarverslag uit naam van de directeur bijvoorbeeld. Of we helpen een marketingmanager met het verwoorden van de expertvisie van haar bedrijf. We schrijven columns, sociale mediaberichten of artikelen uit naam van een ander. En soms ja, dan schrijven we zelfs een heel boek of e-book.

Waarom kiezen mensen voor een ghostwriter?

De redenen om voor een ghostwriter te kiezen, lopen uiteen. In de intro noemden we er al een paar:

  • mensen hebben geen tijd
  • geen zin
  • of vinden schrijven moeilijk

Maar er kunnen ook andere redenen zijn.

  • De belangrijkste: het is ons werk om jouw visie zo helder en overtuigend mogelijk op papier te krijgen. Kost je vaak hooguit een uurtje van je tijd om je kennis aan ons over te dragen. Hoe lang zou je anders zwoegen over een blog?
  • Maar we helpen je soms ook aan nieuwe inspiratie. Als we jouw verhaal goed op papier willen krijgen, stellen we eerst een heleboel vragen. Daardoor moet je er misschien soms nóg wat beter over nadenken, kijk je ineens anders naar je eigen verhaal of krijg je spontaan nieuwe ideeën!
  • Daarnaast hoef je met een ghostwriter niet meer te stressen: werken met deadlines is voor ons de normaalste zaak van de wereld. Wij schrikken niet van een korte deadline of een naderende einddatum. We werken methodisch richting ons doel en weten hoe lang het schrijven van een tekst of een correctieronde duurt. We begeleiden je richting deadline, zonder stress!

Hoe werkt dat, ghostwriting?

Het is natuurlijk niet zo dat je zelf achterover kunt leunen tot je tekst klaar is. Het zijn jouw visie, ideeën en gedachten die we samen op papier krijgen. Jij blijft de expert. Vaak schrijven wij de teksten dan ook op basis van een interview. Daar leg je je visie uit, deel je je ideeën en gedachten en vertel je ons welke insteek je graag ziet in het artikel. Ook leg je ons uit wie je doelgroep is, wat zij al weten van je onderwerp en op welke toon je het liefste met hen communiceert. Al die input vertalen wij in je tekst.

Soms krijgen we een hele lading met input voor een artikel of blog. Daar filteren wij voor de doelgroep interesse informatie uit. En daar maken we dan weer een artikel van dat de aandacht trekt en je boodschap duidelijk overbrengt.

Jouw naam staat bij het bericht, dus jij moet natuurlijk helemaal achter de inhoud staan. Daarom vragen we je altijd te lezen wat we hebben geschreven en met feedback te komen. Zo maken we er samen 100 procent jouw verhaal van, dat leest alsof het rechtstreeks uit jouw mond komt. Want dat blijft misschien wel het belangrijkste van werken met een ghostwriter: de lezer gaat er uiteindelijk gewoon vanuit dat het jouw tekst is. Dan is de missie geslaagd!

Kun jij ook een ghostwriter gebruiken?

Twijfel je erover om een ghostwriter in te schakelen? Nieuwsgierig welke ideeën we hebben voor jouw verhaal? Of wil je gewoon even wat meer informatie? Neem gerust contact op, we vertellen je er graag alles over! (Nou ja, niet álles. Als goede ghostwriters kunnen we natuurlijk niet van alle teksten verklappen dat wij ze eigenlijk geschreven hebben).

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!