Skip to main content
BlogpostsUncategorized

De beste leestips voor jouw kerstvakantie

By december 22, 2020september 19th, 2023No Comments

De beste leestips voor jouw kerstvakantie

De beste leestips voor jouw kerstvakantie

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Els

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Kris

Het is bijna Kerstmis en dat betekent voor de meeste mensen: lekker een paar dagen (of weken zelfs) vrij. Maar wat ga je deze speciale kerstdagen doen? Lezen, als het aan ons ligt. En dat gaat heel gemakkelijk met deze vijf leestips voor jouw kerstvakantie.

Wat is er fijner dan met een lekker boek op de bank kruipen? Zeker als het buiten koud is. En dit jaar is er voor de rest natuurlijk ook niet zoveel te doen. Maar niet getreurd: met deze leestips kom jij de kerstvakantie wel door.

1. ’t Hooge Nest – Roxanne van Iperen

Dit boek was ineens overal! En wij snappen wel waarom: dit spannende verhaal wil je in één keer uitlezen. Het is een waargebeurd verhaal over twee joodse zussen in het verzet. Zij hebben zich in een onderduikvilla in ’t Gooi verschuild met een grote groep onderduikers. Spannend, ontroerend en confronterend. Het perfecte boek voor tijdens jouw kerstvakantie. Deze leg je echt niet meer weg hoor!

 

2. Hex – Thomas Olde Heuvelt

Oké, ik moet toegeven dat ik niet zo van enge boeken of horror houd. Maar dit boek, jongens… Ik kon het gewoon niet wegleggen, ook al kreeg ik er bijna nachtmerries van. Goed, het verhaal: het Gelderse dorpje Beek (Nijmegenaren kennen het vast wel) heeft een geheim. Al driehonderd jaar doolt de Wylerheks hier namelijk rond. En behalve de dorpsbewoners, mag niemand dat weten. Leuk detail: als je eenmaal nietsvermoedend in Beek komt wonen, kun je er nooit meer weg. Tot nu toe zijn er nooit ernstige dingen gebeurd, totdat een groep jongeren een filmpje van haar online plaatst… Lekker griezelen onder de kerstboom: dat klinkt goed, toch?

3. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

We kunnen wel wat positiviteit gebruiken dit jaar, toch? Daarom is dit boek perfect voor de Kerst. We gaan er altijd heel gemakkelijk van uit dat de mens diep van binnen slecht is. Waarom zouden er anders oorlogen zijn? Maar Rutger Bregman bekijkt het in dit boek eens vanuit de andere kant. Wat als we eigenlijk allemaal deugen? Hij onderstreept zijn punt met interessant wetenschappelijk onderzoek en fijne theorieën. Voor als je zin hebt in een positief boek!

 

4. Max, Mischa & het Tet-offensief – John Harstad

Je hebt vast wel even de tijd, toch? Ga er maar even goed voor zitten, want met ruim 1.200 pagina’s ben je wel even zoet met dit boek. Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek. Het leest echt heerlijk weg. Dit is het verhaal van toneelregisseur Max Hansen, die als puber van Noorwegen naar New York verhuisde. Hij ontmoet kunstenares Mischa en Vietnam-veteraan Owen, die net zo ontheemd zijn als hij. Alles in dit boek gaat om de vraag: Hoe lang moet je weg van huis zijn voordat het te laat is om terug te keren?

5. Rodham – Curtis Sittenfeld

Wat als Hillary Clinton nooit met Bill Clinton was getrouwd? In het echt zullen we het nooit weten, maar in dit fictieboek wel. Curtis Sittenfeld gaat terug in de tijd laat Hillary níet met Bill trouwen. Het resultaat? Een hele andere politieke wereld in Amerika. Een interessant gedachte-experiment, gebaseerd op een echt verhaal.

Meer leestips?

Volg ons dan op Instagram, want daar delen we iedere vrijdag een lekkere leestip voor jouw weekend.

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!