Skip to main content
BlogpostsContentcreatie en sociale media

Zo bedenk je originele blogonderwerpen

By april 26, 2022september 14th, 2023No Comments

Zo bedenk je originele blogonderwerpen

alon winnen expert storytelling

Zo bedenk je originele blogonderwerpen

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Alon

alon winnen expert storytelling

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Alon

Ben je gek op het creëren van content? En wil je starten met je eigen blog? Dat snappen wij, want het is geweldig! Onze Els beschreef eerder al vijf redenen om te gaan bloggen. Zo zijn blogs goed voor je zichtbaarheid, het delen van kennis en het uitdragen van je expertrol. Maar hoe bedenk je originele blogonderwerpen? Wij helpen je graag met wat handige tips!

We hebben er allemaal weleens last van: een creativiteitsblock. Je zit al uren voor je uit te staren, maar het eurekamoment blijft uit. Precies dát kan ook voorkomen als je een uniek onderwerp voor je blog zoekt. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om weer in de creatieve modus terecht te komen.

Tip 1: Neem even pauze!

Simpel, maar altijd effectief: neem gewoon even pauze. Hoe langer je voor je uit blijft staren, hoe gefrustreerder je raakt. En dat helpt natuurlijk niet in je creatieve proces! Als je even een momentje neemt om op adem te komen, geeft dat vaak meer ruimte om na te denken. Het is niet voor niets dat je soms ’s nachts wakker wordt en je ineens een geweldig idee hebt.

Tip 2: Schrijf over je ervaringen

Vanuit je eigen ervaringen ontstaan vaak de beste ideeën. Schrijf daarom eens op wat je voelt: wie weet brengt het je op een super origineel idee! Beantwoord bijvoorbeeld deze vragen eens:

  • Hoe ben je begonnen met jouw bedrijf?
  • Wat is het grootste obstakel dat je tot nu toe hebt overwonnen?
  • Waar word jij gelukkig van in je leven?
  • Wat is het belangrijkste dat je dit jaar hebt geleerd?
  • Wat motiveert je om te doen wat je doet?

Tip 3: Gebruik tools die je verder helpen

Online zijn er gelukkig heel wat handige, gratis tools beschikbaar die je verder kunnen helpen. Ken je bijvoorbeeld AnswerThePublic al? Op deze website voer je een onderwerp in, waarna de tool een visualisatie maakt met vragen rondom dit onderwerp. Zo kom je heel eenvoudig op nieuwe ideeën!

Tip 4: Samen brainstormen

Als je er zelf niet helemaal uitkomt, kun je altijd om hulp vragen. Vraag bijvoorbeeld eens aan een collega om samen een uurtje te brainstormen. Begin simpel: welke blogonderwerpen komen er direct in je op? Schrijf in tien minuten alles op wat je bedenkt en plak deze ideeën met post-its op de muur.

Denk ook na over wat er speelt in je bedrijf en hoe je daar op in kunt spelen met je blog. Of misschien komen er speciale (feest)dagen aan waar je iets mee kunt. Als je samenwerkt, motiveer je elkaar om tot de meest creatieve onderwerpen te komen!

Tip 5: Verplaats je in je doelgroep

Als bovenstaande tips je nog niet genoeg hebben geïnspireerd, helpt het misschien om je in je doelgroep te verplaatsen. Wat houdt hen bezig en wat zijn hun wensen en behoeften?

Je kunt altijd gebruik maken van je sociale mediakanalen om een kleine inventarisatie te houden. Laat je volgers bijvoorbeeld bepalen waar je volgende blog over gaat.

Unieke onderwerpen klaar? Bloggen maar!

Na het volgen van deze tips, heb je vast en zeker antwoord gekregen op de vraag ‘hoe bedenk je originele blogonderwerpen?’. Wil je nog meer inspiratie of schrijftips in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!