Skip to main content
BlogpostsContentcreatie en sociale media

De beste contentideeën voor LinkedIn

By januari 24, 2023oktober 16th, 2023No Comments

De beste contentideeën voor LinkedIn

Silhouet geel

De beste contentideeën voor LinkedIn

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Julie

alon winnen expert storytelling

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Alon

De laatste tijd lopen onderwerpen van LinkedInberichten erg uiteen: van persoonlijke verhalen tot zakelijke mededelingen. Allemaal om unieke content te delen en hoog te scoren in zoekmachines. Maar wat als je creatieve contentideeën voor LinkedIn even op zijn? We geven je tips om je creativiteit te boosten!

Ook in 2023 is LinkedIn een sterk zakelijk platform die gebruikt wordt om connecties te maken, een baan of stage te vinden of persoonlijke successen te delen. Als je regelmatig actief bent op LinkedIn, creëer je een betere zichtbaarheid, bouw je een sterk netwerk en vergroot je de mogelijkheid van nieuwe klanten. Maar ja, daar zijn wel veel berichten voor nodig en dan je soms wel wat contentideeën voor LinkedIn gebruiken!

6 tips voor leuke contentideeën voor LinkedIn

Tip 1: Geef je mening over een onderwerp dat trending is

Potentiële klanten zijn altijd benieuwd wat je als bedrijf te zeggen hebt op de nieuwste ontwikkelingen binnen je branche. Ze zijn benieuwd wat je ervan vindt en hoe je erop in gaat spelen. Dit kan je allemaal vertellen in een leuke LinkedInpost.

Tip 2: Bestrijd misvattingen

In sommige branches bestaan veel misvattingen. Pak je kans en laat in een vlot LinkedInbericht zien waarom bepaalde informatie niet klopt. Als je informatie duidelijk is én volledig juist, dan kun je er zelfs een stukje autoriteit mee winnen. Wie wil dat nou niet?

Tip 3: Deel het artikel waarin je bedrijf staat

Veel bedrijven worden gevraagd om in een magazine een stukje over hun bedrijf te vertellen. Ook kunnen (lokale) media geïnteresseerd zijn in de nieuwe projecten waar je aan meedoet. Is het artikel over jou of je bedrijf gepubliceerd? Deel dat dan op LinkedIn! Het laat autoriteit zien én je bent weer even zichtbaar. Win-win!

Tip 4: Deel een klantreview

Laat in een bericht je waardering zien voor klantreviews. Want met positieve feedback ben je natuurlijk superblij! Dat kun je best delen met de buitenwereld, zonder ijdel over te komen. Naast de klantreview kan je je eigen ervaring over het betreffende project delen. Zo creëer je een band met je volgers.

Tip 5: Vertel over het moment dat jouw carrière vormde

Mensen zijn altijd geïnteresseerd in persoonlijke verhalen. Vooral over de momenten die jou verder hebben gebracht. Maar waarom? Ze zien er een kans in om er zelf van te leren.

Tip 6: Bespreek jouw grootste uitdaging van deze week

Misschien zijn de contentideeën voor LinkedIn wel je grootste uitdaging van de week 😉. Maar het kunnen bijvoorbeeld ook kwesties zijn over het feit dat je het moeilijk vindt om met bepaalde ontwikkelingen mee te gaan. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wilt!

Letterdesk to the rescue

Kun je hulp gebruiken bij het maken en plaatsen van je socialmediaberichten? We lopen over van de ideeën en helpen je graag! Stuur ons een berichtje: dan kijken we samen verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!