zo werkt het.

WERKWIJZE

Van blogs tot beleidsstukken en van eerste stappen tot eindredactie: ons werk is súperdivers. Logisch dat je misschien niet helemaal weet hoe dat nou werkt, met een tekstbureau. Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over onze werkwijze én de antwoorden daarop.

Past onze aanpak niet helemaal in jouw ideaalplaatje? We denken graag met je mee: neem gerust contact op als je iets wilt bespreken. En als jouw vraag hier nou net niet beantwoord wordt, mag je natuurlijk ook altijd bellen, mailen of appen!

Keertje kennismaken?

Hoeveel kost een tekstschrijver?

Het precieze antwoord op die vraag kunnen we je geven nadat we ook precies weten wat jij wilt bereiken! De kosten van onze teksten worden bepaald door de tijd die we nodig hebben voor bijvoorbeeld research, interviews, het schrijven zelf of andere zaken. Natuurlijk houden we ook rekening met hoe vaak we je mogen helpen: wil je één losse tekst of elke week twee blogs? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs.

Wil je zeker weten waar je aan toe bent? Snappen we. Daarom geven we je bij specifieke opdrachten vooraf een vaste projectprijs. Neem contact met ons als we die voor jou mogen berekenen.

Hoe werkt dat, als jullie mijn webteksten schrijven?

We beginnen altijd met een uitgebreide briefing. Je webteksten gaan namelijk over jouw bedrijf, dus is het belangrijk dat we jou en je verhaal goed leren kennen! Tijdens de briefing vragen we over wat je doet en wie je bent. Maar ook waarom en voor wie. Vervolgens lopen we de pagina’s door die we voor je mogen schrijven. Je kunt ons precies vertellen wat je voor ogen hebt. Heb je nog geen idee? Dan helpen we je uiteraard!

Daarna gaan we aan de slag met schrijven. Je krijgt een eerste versie van je webteksten vaak binnen een week van ons. Je mag hier feedback op geven en aangeven wat we nog kunnen aanpassen. Dat mag via de mail, maar we plannen ook graag een afspraak met je in als je dat fijner vindt. Vervolgens verwerken we je feedback en kunnen je teksten online!

De schrijfstijl op jullie website is niet mijn stijl. Heeft het dan wel zin om samen te werken?

Jazeker! Onze teksten aanpassen op jouw tone of voice is ons werk!

Al onze klanten zijn verschillend: de één wil graag zakelijke teksten, de ander vooral informele en praktische teksten. De één wil expertteksten over complexe backofficesystemen, de ander vrolijke teksten over kleurrijke meubels. Je hoort het: iedereen is anders. En toch weten we voor elke klant een mooie tekst af te leveren!

Als jij aangeeft welke tone of voice je in je teksten wilt, schrijven wij een tekst waarvan jij en je doelgroep gaan glimlachen.

Weet je niet zeker welke stijl bij jouw organisatie past? We kunnen natuurlijk ook altijd samen naar een stijl kijken. Zo weten wij, jij én jouw collega’s hoe we het verhaal van jullie bedrijf in één stem naar buiten brengen. Neem contact met ons op, dan kijken we er samen naar!

Ik heb zelf al een tekst geschreven en wil eigenlijk alleen een eindredactiecheck. Kan dat?

Ja, dat kan! We schrijven niet alleen, we staan ook berucht om onze rode pennen. Dus als jij jouw tekst aanlevert, zetten wij de puntjes op de i. We letten op spelfouten, tekststructuur en denken als je wilt mee welke informatie er nog ontbreekt om jouw verhaal helder aan je doelgroep over te brengen.

Heb je een stuk geschreven dat inhoudelijk goed is, maar tekstueel beter kan? Dan herschrijven we ‘m graag voor je. Inhoudelijk blijft ie dan hetzelfde, maar we zorgen ervoor dat ie nét wat lekkerder leest. Dat vinden je lezers ook fijn!

Hoelang duurt het voor ik mijn teksten binnen heb?

We gaan altijd zo snel mogelijk met je teksten aan de slag. Hoelang het duurt voor de teksten in je mailbox zitten, hangt natuurlijk af van je vraag: een blog is sneller klaar dan een boek.

Een indicatie? We houden vaak een doorlooptijd van twee weken aan. Een losse pagina voor je website sturen we je als het even kan, binnen een week op. Ook wekelijks terugkerende blogs krijg je natuurlijk snel. We zorgen er altijd voor dat er nog genoeg tijd is voor een feedbackronde, zodat je eventuele aanpassingen nog door kunt geven. Dit bespreken we altijd tijdens ons eerste contact, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Heb je een last-minute klus? Ook dan staan we voor je klaar! Neem contact met ons op en we bekijken meteen wat we voor je kunnen doen. (Goed om te weten: voor last-minute opdrachten rekenen we een spoedtarief).

Wie van jullie gaat voor mij schrijven?

We hebben een team aan teksttovenaars en schrijfspecialisten voor je klaarstaan. Vaak wordt één van ons je vaste aanspreekpunt. Degene weet alles van jouw bedrijf en je verhaal en zorgt dat alle teksten daar naadloos op aansluiten. We werken in klantteams: daarin verdelen we het schrijven van teksten of interviews soms. Handig, want zo is er ook in de vakantieperiode altijd iemand die precies weet wat jij prettig vindt. En zo krijg je steeds weer een frisse blik en nieuwe ideeën voor je teksten.

Heb je specifiek voorkeur voor één van ons? Bijvoorbeeld omdat we de vorige keer zo’n grandioos fijne tekst hebben afgeleverd? Geef het dan gerust aan! We proberen hier in de planning zoveel mogelijk rekening mee te houden. Fun fact: wij schrijven onze teksten eigenlijk nooit alleen. Eén van onze collega’s checkt altijd onze teksten voordat ie de deur uit gaat. Waarom we dat doen, lees je hier!

Jullie kunnen toch niet álles schrijven?

Nou, moet jij eens opletten… Met een team van inmiddels elf tekstschrijvers durven we onszelf absoluut allround te noemen. We hebben veel ervaring in het schrijven van webteksten, blogs, artikelen, interviews, e-books en complete magazines. Ook redigeerwerk en eindredactie doen we graag! Heb je een specifieke tekstvraag waarvan je niet zeker weet of we je kunnen helpen? Neem dan vooral contact met ons op. Dan kijken we graag met je mee.

Wat moet ik zelf nog doen als jullie blogs of artikelen voor me gaan schrijven?

Dat is helemaal aan jou! Hoeveel je zelf moet doen als we voor je gaan bloggen, hangt namelijk af van het soort blog dat we gaan schrijven. Geef je ons een onderwerp en gaan we vervolgens zelf op zoek naar relevante informatie? Dan hoef jij alleen de blogs te checken en eventueel van feedback te voorzien. Hetzelfde geldt voor als je géén concreet idee hebt voor een blog: dan doen wij wat voorstellen en gaan we na jouw goedkeuring aan de slag.

Wil je jezelf als expert neerzetten, dan is het vaak handig om ons wat meer informatie te geven. In dat geval plannen we graag een interview of een uitgebreide briefing met je in! Zo verwoorden wij het verhaal dat jij als geen ander het beste kent!

Ik wil graag blogs schrijven, maar weet niet waarover. Hebben jullie ideeën?

En of, laat dat maar aan ons over. Wij raken nooit uitgepraat 🙂

Na een kennismaking gaan we op zoek naar toffe onderwerpen, brainstormen we samen en leggen opties aan je voor. Natuurlijk vóórdat we aan het schrijven gaan: zo kun je zelf nog aangeven welke onderwerpen je het leukst vindt en het beste bij jouw bedrijf passen! Wil je vaker teksten? Dan maken we per kwartaal een contentkalender: we bedenken samen wat je de komende maanden gaat delen. En natuurlijk houden we altijd ruimte voor als spontane ideeën oppoppen!