Skip to main content
BlogpostsUncategorized

Onze tien beste leestips

By december 10, 2019oktober 3rd, 2023No Comments

Onze tien beste leestips

Onze tien beste leestips

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Als je van schrijven houdt, dan lees je waarschijnlijk ook heel graag. Voor ons geldt dat in ieder geval wel! En dat betekent dat we ook graag schrijven óver lezen en boeken. Op onze Instagram-pagina geven we je iedere vrijdag lekkere leestips voor het weekend. Heb je ze gemist? In deze blogpost zetten we onze tien lievelingsleestips voor je op een rij. 

Wat is er nu fijner in deze koude maanden dan lekker met een boek en een warme kop thee/koffie/chocomel op de bank te kruipen? Maar welk boek ga je dan lezen? Wij helpen je graag op weg met een paar leestips met onze lievelingsboeken. Zo kom jij die kerstvakantie wel door.

 

Onze tien favoriete leestips

Never let me go – Kazuro Ishiguro

Dit boek start als een typisch Engels kostschoolverhaal, maar langzaam wordt duidelijk dat dit boek zich in een donkerdere versie van de moderne tijd afspeelt. Op haar 31e blikt Kathy terug op haar leven en dat van haar vrienden en het lot dat hen altijd al te wachten stond. Prachtig geschreven, spannend verteld en dit boek zet je echt aan het denken. Ook de film is zeker de moeite waard.

Wild – Cheryl Strayed

Een waargebeurd verhaal over een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt, dwars door Amerika. Een heerlijk boek dat je helemaal meeneemt naar de prachtige wilde natuur van Amerika. Je zou bijna je wandelschoenen en tent gaan zoeken om ook op pad te gaan. Te veel moeite? Lees dan maar gewoon dit boek. Of kijk de film, ook heel mooi!

American Wife- Curtis Sittenfeld

Ken je de schrijfster Curtis Sittenfeld al? Nee? Dan moet je snel een boek van haar lezen! Bijvoorbeeld deze, ons lievelingsboek van haar. Dit boek is gebaseerd op het verhaal van Laura Bush, first lady onder George W. Bush. Je volgt Laura vanaf dat ze nog biebjuf is op een lagere school totdat ze terugblikt op de tijd van haar en man George Bush in het Witte Huis. Een mooi inkijkje in politiek Amerika.

The Wind-Up Bird Chronicle –  Haruki Murakami

Ah, Murakami. Eén van mijn (=Kris) lievelingsschrijvers. Het noodlot slaat toe bij Toru Okada: hij raakt zijn baan, kat en vrouw kwijt. Zijn tocht op zoek naar die laatste twee brengt hem in bizarre situaties. Ontzettend dik boek, maar ik beloof je dat je er zo doorheen vliegt!

Butcher’s Crossing – John Williams

Dit boek neemt je mee terug in de tijd naar 1870 in west-Amerika. De jonge Will Andrews stopt met zijn studie en gaat op zoek naar avontuur. In Kansas neemt hij een besluit: hij gaat mee op een van de laatste grote jachten op de bizon. Het wordt een beproeving, zeker als de snel invallende winter de mannen in het nauw drijft. Dit boek voert je echt mee in het spannende verhaal van de jacht. Je kunt de bizons bijna ruiken!

The Sea, the Sea – Iris Murdoch

In The Sea, the Sea gaat Charles Arrowby, na een turbulent leven in de Londense theaterwereld, in een verlaten huis aan zee wonen om van de rust en de zee te genieten. Die rust is echter van korte duur, want als hij zijn oude jeugdliefde tegen het lijf loopt, zet hij alles op alles om haar hart opnieuw te veroveren. Spannend, grappig en met vaart geschreven!

The grapes of wrath – John Steinbeck

Een echte klassieker: The Grapes of Wrath. Een prachtig boek over een Amerikaans gezin tijdens de Grote Depressie in de jaren 30. Samen met honderdduizenden andere gezinnen trekt familie Joad uit Oklahoma, gedwongen door de droogte en werkloosheid, via Route 66 naar Californië, op zoek naar een beter leven.

Into the Wild – Jon Krakauer

De beste verhalen zijn misschien wel de waargebeurde verhaal. Dat gaat in ieder geval zeker op voor dit boek! De 24-jarige Chris McCandless wil de wildernis in. Zijn spaargeld geeft hij aan een goed doel en het overgebleven geld in zijn portemonnee heeft hij verbrand. Hij lift naar Alaska om daar in zijn eentje in het wild te overleven. Vier maanden later wordt zijn lichaam gevonden door een elandjager. Journalist Jon Krakauer gaat op zoek naar antwoorden.

Zeitoun – Dave Eggers

Wij houden wel van een goed non-fictie boek op zijn tijd. En dan stelt Dave Eggers nooit teleur. In Zeitoun vertelt hij het aangrijpende verhaal van Abdelrahman Zeitoun, een Amerikaan van Syrische komaf, die tijdens de orkaan Katrina in New Orleans blijft. In een kano peddelt hij dagenlang door de ondergelopen straten om te helpen waar hij kan. Totdat hij verdwijnt. Een meeslepend verhaal, waarvan je bijna vergeet dat dit echt gebeurd is.

A Little Life – Hanya Yanagihara

Oké, misschien is dit een boek dat je niet in één weekend uitleest (720 pagina’s!), maar als je hier eenmaal in begonnen bent, wil je doorlezen. Vier klasgenoten van een kleine college in Massachusetts verhuizen naar New York. Ze zijn blut, weten eigenlijk niet zo goed wat ze met hun leven willen, maar hun vriendschap en ambitie houden ze bij elkaar. Kleine tip: houd je tissues bij de hand. Want, poeh, dit boek is heftig maar ontzettend mooi!

Meer leestips?

Volg ons dan op Instagram (@deletterdesk) en krijg elke vrijdag verse leestips voor je weekend!

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!