Skip to main content
Blogposts

#Hoedoejedat? Vijf tips voor relevante hashtags

By april 12, 2022augustus 16th, 2023No Comments

#Hoedoejedat? Vijf tips voor relevante hashtags

alon winnen expert storytelling

#Hoedoejedat? Vijf tips voor relevante hashtags

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Alon

alon winnen expert storytelling

Leestijd 3 minuten
Geschreven door Alon

Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en Twitter staan er vol mee: hashtags. En dat is niet gek, want als je ze op de juiste manier inzet, vergroot je je bereik flink. Wij helpen je graag een eindje op weg, zodat je zelf de meest relevante hashtags creëert voor jouw socialmediaposts!

Eerder vertelden we je al hoe je in vier stappen toewerkt naar de perfecte socialmediapost. Is dat gelukt? Dan kun je nu aan de slag om het bereik van jouw post verder te optimaliseren.

Als je nóg meer relevante mensen wilt bereiken met je socialmediapost, dan zijn hashtags onmisbaar. Ze zorgen er namelijk voor dat je post zichtbaar wordt voor mensen die jou nog niet volgen. Met onze vijf tips bedenk je binnen no time de perfecte hashtag, zodat jouw post de show steelt!

  1. Less is more

Het klinkt misschien gek, maar hoe minder hashtags, hoe beter. We adviseren om er 3 tot 5 te gebruiken onder je posts. Wees dan ook kritisch: zorg ervoor dat iedere hashtag belangrijk en relevant is. Wie ben je als bedrijf en wat wil je uitstralen naar de buitenwereld? Zet dit om in passende hashtags en je bent al een heel eind!

  1. Kies minder populaire hashtags

Populaire hashtags worden vaak meer dan 1 miljoen keer gebruikt. Jouw post verdwijnt dan ook snel in deze drukte! Je kunt daarom beter woorden gebruiken die ongeveer 10.000 tot 50.000 keer voorkomen in berichten. Zo blijf je relevant en zichtbaar.

  1. Verschillende soorten

Wist je dat er verschillende soorten hashtags zijn? We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Contenthashtags: deze geven simpelweg aan wat er in jouw post te zien is
  • Branchehashtags: binnen deze categorie vallen termen die een rol spelen in jouw branche. Denk bijvoorbeeld aan #onlinemarketing of #tekstbureau
  • Doelgroephashtags: dit zijn passende woorden waarnaar jouw doelgroep zoekt

Zorg ervoor dat onder je post altijd hashtags uit elke categorie staan!

  1. Maak een lijstje

Ben je er na een tijdje experimenteren achter welke hashtags goed of juist slecht werken? Houd dit dan bij in een Excellijst! Zo kopieer je in het vervolg makkelijk de best werkende hashtags en plaats je ze direct onder jouw post.

  1. Gebruik hulptools

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Dan zijn er altijd tools die je een eindje op weg kunnen helpen! Een voorbeeld van zo’n tool is Hashtagify. Hiermee vind je heel eenvoudig hashtags die het relevantst zijn voor jouw zoektermen.

 

En nu: aan de slag!

Met deze vijf tips wordt de zoektocht naar de beste hashtag een stuk makkelijker. Je trekt zeker weten een geheel nieuw publiek aan! Naast hashtagtips, delen we ook graag de beste schrijftips en de leukste taalweetjes met je. Kunnen we je helpen met je teksten? Neem dan contact met ons op! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!