Skip to main content
BlogpostsStorytelling

Lachen met letters: gebruik leuke woorden!

By november 1, 2022september 19th, 2023No Comments

Lachen met letters: gebruik leuke woorden!

Lachen met letters: gebruik leuke woorden!

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Jasper

alon winnen expert storytelling

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Alon

Het hoort er een beetje bij: als tekstschrijver vinden we sommige woorden verschrikkelijk, waar andere woorden een glimlach op ons gezicht toveren. Dit is een positieve blog, want ik wil het over die laatste categorie hebben: leuke woorden. Ik laat zien wat ik bedoel met leuke woorden, vertel waarom je ze gebruikt en waar je op moet letten. Na het lezen van deze blog kun je er zelf mee aan de slag!

Skippybal, beppen, fopshop, bruisend, droeftoeter

Krijg je ook zo’n goed gevoel bij dat rijtje? Ik wel. Tussen alle kantoortaal en jargon door geniet ik ontzettend van een vrolijk woord. En dat geldt net zo goed voor lezers van jouw teksten. Je collega’s die je mailtjes lezen bijvoorbeeld, of een marketingtekst waarmee je wilt scoren. In beide gevallen zijn je lezers blij met een kwinkslag of een paar woorden die ze niet vaak lezen. Het verrast ze en geeft ze een goed gevoel, waardoor lezers je tekst ook meteen leuker vinden! Hoe dat precies werkt, leggen we je uit in onze blog over positieve teksten.

Leuke woorden: een paar voorbeelden

Suf: Wij maken stevige constructies voor de bouwsector.

Leuker: Stevige constructies voor de bouwsector: een sterk staaltje vakmanschap

Suf: Ik ontvang graag de rapportages voor het komende jaar. Als ik die informatie niet binnen een week heb moet ik helaas escaleren. De rapportages retour sturen op deze mail a.u.b.

Leuker: Kun je de rapportages voor komend jaar met me delen? Ik heb de cijfers nodig voor een vlammend rapport. Je mag ze via de mail sturen!

Waar je wel op moet letten…

…is dat je teksten niet te jolig worden. Te veel humor zorgt ervoor dat je boodschap niet goed overkomt: die guitige woordspelingen leiden dan te veel af.

En ook belangrijk: there’s a time and a place. Daar bedoel ik mee dat je je directeur misschien niet zo blij maakt met een mailtje als: ‘ik ben een uurtje eerder weg, toedeledokie!’ Kies je momenten en je publiek 😉

We helpen je graag om een glimlach op het gezicht van je lezers te toveren! Stuur ons gerust een berichtje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!