Skip to main content
BlogpostsContentcreatie en sociale media

Teksten uitbesteden: klink je dan nog wel als jezelf?

By april 12, 2023oktober 3rd, 2023No Comments

Teksten uitbesteden: klink je dan nog wel als jezelf?

Maud Stekelenburg

Teksten uitbesteden: klink je dan nog wel als jezelf?

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Maud

alon winnen expert storytelling

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Alon

We merken regelmatig twijfel bij bedrijven: ‘als we onze teksten uitbesteden, klinken ze dan nog wel alsof we ze zelf geschreven hebben?’ Vooral als het om webteksten en interviews gaat, de tekstsoorten die nét iets persoonlijker zijn dan bijvoorbeeld informatieve artikelen. Ik leg je uit waarom je je niet druk hoeft te maken!

Als bedrijf kom je op een punt dat je bepaalde werkzaamheden gaat uitbesteden. Dat kan zijn omdat je er zelf niet zo goed in bent, je het minder leuk vindt om te doen of omdat je er gewoon geen mensen voor hebt. Heel veel bedrijven besteden bijvoorbeeld hun marketing uit. En laten teksten nou net een belangrijk marketingonderdeel zijn.

Inhoudelijke input

Oké stel, je gaat op zoek naar een geschikte partij om jouw teksten aan uit te besteden. Hoe zorg je er dan voor dat de geschreven tekst nog wel als jezelf klinken? Een begrijpelijke vraag, maar gelukkig niet iets waar je je druk om hoeft te maken.

Wanneer je jouw teksten laat uitbesteden aan een tekstbureau, ga je sowieso eerst kennismaken. Zo gaan we bijvoorbeeld bij Letterdesk echt niet blindelings te werk. Voorafgaand aan het schrijven hebben we eerst contact in de vorm van een briefing. Jij vertelt ons wat voor teksten je graag wilt, wat het doel van de teksten is en licht je tone-of-voice toe. Wij zorgen voor heldere, lekker lopende teksten die daar precies bij aansluiten.

Staan er al teksten op je website? Dan lezen we die uiteraard graag door om de juiste toon te ontdekken en een beeld te krijgen van je organisatie. Ben je net begonnen met je bedrijf? En weet je zelf nog niet helemaal wat voor toon je wilt aanslaan? Bedenk eerst goed welke aanspreekvorm je kiest en boorduur daar vervolgens op voort. Als we óók je inhoudelijke input binnen hebben, gaan we aan de slag!

Feedbackmoment

De briefing is geweest, de teksten zijn geschreven en dan is het aan jou om feedback te geven. Ook als we iemand interviewen, laten we de geïnterviewde het artikel eerst lezen voordat we het opsturen. Je wil natuurlijk niet dat er een citaat in staat die niet helemaal klopt. Dat geldt overigens voor alle teksten: we vinden het belangrijk dat de teksten aansluiten op jouw merk. En dat jij denkt: ‘dit klinkt helemaal als mezelf’. Dus wil je nog dingen aanpassen? Dan kan dat altijd!

Kortom: ook als je je teksten uitbesteedt, klinken ze alsnog als jezelf. Geen zorgen dus!

Hulp nodig?

Kun je wat hulp gebruiken bij het verduidelijken van je tekst? Neem dan gerust contact met ons op! Wil je elke week schrijftips in je inbox, zodat jij de beste teksten schrijft die je kunt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!