Skip to main content
Blogposts

Nieuwe blogserie – Letterdesk Leert

By mei 11, 2021No Comments

Nieuwe blogserie – Letterdesk Leert

Nieuwe blogserie – Letterdesk Leert

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Kris

Taal is het leukste dat er is. Tenminste, dat vinden wij. En al zeggen we het zelf: we weten daar een heleboel over. Maar er is nog zoveel meer te leren! Daarom duiken wij komende tijd met ons team in onze boekenkast. In onze nieuwe blogserie Letterdesk Leert nemen we je mee in de wereld van de boeken over taal en schrijven.

Wat is er nu leuker dan lezen over schrijven? Schrijven over lezen misschien? Wij kunnen niet kiezen. Hoeft gelukkig ook niet, want in deze nieuwe serie doen we het allebei. Wij proberen namelijk altijd onze schrijf- en taalkennis helemaal up-to-date te houden. Bijvoorbeeld door daar vakliteratuur over te lezen.

De afgelopen tijd hebben we onze kantoorboekenkast daarom flink uitgebreid. Met boeken over storytelling, interviewen, online overtuigen, journalistiek en communicatie. Zo zorgen we ervoor dat de kennis van ons team altijd up-to-date is.

We lezen en we leren dus. En dat kunnen we iedereen aanraden. Maar waar moet je beginnen? Er zijn zoveel boeken over communicatie, taal en schrijven te vinden. Daarom gaan wij voor jullie op zoek naar de interessantste boeken en de nieuwste inzichten. We laten je zien welke boeken je écht moet lezen. En nog beter: voor iedereen die geen tijd heeft om die boeken zelf door te spitten, zetten wij alle belangrijkste leerpunten en meest interessante feitjes op een rij. Handig, toch?

Aflevering 1: Over je lezer online verleiden  

In deze nieuwe blogserie bespreken we iedere maand een boek. De eerste aflevering gaat over het boek Verleid je lezer online – succesformules voor overtuigend en creatief schrijven. Alvast een klein voorproefje:

Je wilt teksten schrijven die raak schieten en waar je lezers hebberig van worden. Teksten die ervoor zorgen dat ze in actie komen: een aankoop doen, een offerte opvragen, iets downloaden of inschrijven voor een nieuwsbrief. (…) In dit praktische boek leer je de ins & outs van vlot en wervend schrijven. Je krijgt een mix geserveerd van oude, effectieve schrijfwetten en de frisse kneepjes van online copywriting.

 Wat dat precies inhoudt? Dat lees je binnenkort!

Meer leestips?

Hou je niet zo van schrijven maar is lezen wel je ding? We schrijven ook graag over leesboeken. Iedere vrijdag op Instagram tippen we een leestip voor jouw weekend. En hier en hier vind je blogposts met onze favoriete boeken.

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!