Skip to main content
Blogposts

Lange of korte teksten onder je Instagrampost?

By november 30, 2021augustus 16th, 2023No Comments

Lange of korte teksten onder je Instagrampost?

Lange of korte teksten onder je Instagrampost?

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Maud

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Maud

Steeds meer bedrijven zetten Instagram in om hun bereik te vergroten. Hoe trek je de aandacht van je volgers? Alleen met mooie plaatjes? Of speelt tekst ook een grote rol? En ga je dan voor lange of korte tekst onder je instagrampost? Spoiler: langere teksten werken het beste.

Lange teksten doen het beter, whait: whut? Dat komt omdat mensen altijd op zoek zijn naar een verhaal. Het verhaal van een bedrijf, het verhaal van een product of het verhaal van jou als persoon. Door een verhaal kunnen mensen zich veel beter verplaatsen in jou en dus in je bedrijf. Met een positievere kijk op je producten of diensten tot gevolg.

Mensen zijn dus op zoek naar een verhaal. En dat is voor jou alleen maar positief want persoonlijke teksten zijn erg overtuigend! Persoonlijke teksten zorgen voor meer vertrouwen bij je lezers en voor een hogere conversie. En ze lezen ook nog eens lekker.

Lange of korte tekst onder je Instagrampost? Ga voor lang!

Eigenlijk moet je het zien als een miniblog: in het kort een leuk verhaal met je doel als kern. Door in het stuk te focussen op de identiteit van je bedrijf of product, worden mensen geënthousiasmeerd en helpt een duidelijke CTA ze over de drempel. Dus een sterke CTA doet wonderen! Weten hoe je jouw lezers overhaalt om bijvoorbeeld door te klikken naar jouw website? Lees dan onze blog over effectievere webteksten met een goede call-to-action!

Good to know

Nu je weet dat lange teksten het goed doen op Instagram is het wel nog steeds belangrijk om de aandacht van jouw lezers te trekken! Houd het volgende in je achterhoofd: de tekst onder een Instagrampost wordt na 2 regels afgebroken. Je moet er dus voor zorgen dat die eerste paar zinnen de lezer aantrekken om te klikken op ‘…meer’. Zijn jouw eerste twee zinnen niet aantrekkelijk genoeg? Dan scrollen lezers gewoon lekker verder.

Zo gebruik je hashtags

Hashtags: ze zijn super handig om het bereik van jouw post te vergroten. Mensen gaan op zoek naar hashtags om zo gefilterd door de tijdlijn heen te scrollen. Zijn ze op zoek naar een goed boek? Dan zoeken ze op relevante woorden zoals: #goedboek #mooiboek #boekentip.

Maar let op, hashtags hebben ook valkuilen! Zo kunnen te veel hashtags al snel overkomen als spam. Zorg er daarom voor dat je maximaal 10 á 15 hashtags gebruikt. Ook moet je oppassen met de lengte van je hashtags. Zo doet een hashtag #goedboek het dus veel beter dan de hashtag #detop10leuksteboeken. Kort werkt beter, daar zoeken de meeste mensen op!

Tip: Kijk naar het bereik van de hashtag. Vul de hashtag in de zoekbalk in en bekijk hoeveel berichten er al van zijn. Staan er maar 10 berichten? Dat betekent dat er niet veel mensen op zoeken. Ga dan op zoek naar een hashtag met meer bereik.

Meer over Instagramposts?

Nu je weet of je voor lange of korte tekst onder je instagrampost moet gaan, wil je misschien ook weten hoe je in vier stappen de perfecte socialmediapost maakt. Of kun je er hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op! En wil je meer tips ontvangen over hoe je de allerbeste teksten schrijft? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week weetjes en praktische tips in je inbox!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!