Skip to main content
B1 schrijvenBlogposts

B1 in teksten: wie gebruikt het?

By mei 9, 2023september 6th, 2023No Comments

B1 in teksten: wie gebruikt het?

B1 in teksten: wie gebruikt het?

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Maud

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Kris

Een tekst op B1-niveau leest gemakkelijker en sneller. Met B1-teksten bereik je dus een grotere doelgroep en weet je zeker dat bijna iedereen je tekst begrijpt. En dat geldt niet alleen voor mensen die moeite hebben met lezen. “Ook theoretisch opgeleiden en professionals lezen meestal liever teksten op taalniveau B1 dan C1 bijvoorbeeld”, vertelt communicatierijk. Alle reden dus om je tekst op B1-niveau te schrijven!

Ook nieuwssite NU.nl wil dat haar berichten leesbaar zijn voor zo veel mogelijk mensen. En dat snappen wij als geen ander. Want hoe helderder je tekst, hoe groter de kans dat een breed publiek deze begrijpt. En hoe duidelijker je tekst, des te sneller de kans dat de lezers jouw boodschap begrijpen. En dat is precies waarvoor je de teksten schrijft, toch?

Wie heeft er baat bij B1 in teksten?

Een tekst op B1-niveau begrijpt bijna iedereen in Nederland. Ook mensen die weinig lezen of een niet-Nederlandse achtergrond hebben, begrijpen B1 in teksten. Naast de lezers hebben dus ook de bedrijven van wie die teksten zijn er baat bij. Hun boodschap wordt sneller duidelijk waardoor hun vooraf gestelde doelen nog sneller worden bereikt🚀

Daarnaast gaat B1 in teksten hand-in-hand met inclusief schrijven. Je zorgt er namelijk voor dat jouw teksten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Zodra mensen jouw teksten begrijpen én ze zichzelf erin kunnen herkennen, ben jij op de goede weg.

B1-schrijven is dus extra handig voor overheidsinstellingen, gemeentes, scholen en zorgorganisaties die met een breed scala aan mensen te maken krijgt. Want begrijpelijke content voor een breed publiek, dat wil toch iedereen?

Aan de slag!

Wil jij je concurrenten voor zijn? En zorgen dat (potentiële) klanten bij jou aankloppen? Omdat ze jouw teksten wél begrijpen? Ga dan aan de slag met B1! Hulp nodig? Schrijven op B1-niveau doe je met deze 7 tips! Of neem contact met ons op, dan helpen wij je gewoon verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!