LEKKER DUIDELIJK: LAAT JE HANDBOEK HERSCHRIJVEN.

ALLES WAT JOUW MEDEWERKERS MOETEN WETEN IN HELDERE TAAL

Een personeelshandboek is dé plek waar je alle bedrijfsregels en afspraken met je personeel vastlegt. Een begrijpelijk handboek zorgt voor een betere sfeer binnen jouw bedrijf. Medewerkers weten precies waar ze aan toe zijn en er ontstaan minder snel miscommunicaties over personeelszaken. Daarom is het tijd om je handboek te herschrijven.

Heb je best een aardige tekst, maar mis je de jus? Wil je zeker weten dat je geen taal- of tikfouten hebt laten staan? Merk je dat jouw personeel niet altijd goed voor ogen heeft wat de regels zijn? Of wil je zeker weten dat jouw teksten goed aansluiten bij jouw doelgroep? Allemaal situaties waarin je handboek herschrijven de juiste oplossing is!

Meteen aan de slag?

MEDEWERKERS BINDEN MET EEN DUIDELIJK HANDBOEK

Het hebben van een personeelshandboek is niet verplicht, maar het geeft je als werkgever wel een aantal voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

  1. Een handboek beschrijft hoe medewerkers hun werkzaamheden moeten uitvoeren.
  2. Medewerkers weten wat er van ze verwacht wordt en waar ze recht op hebben.
  3. Door medewerkers mee te laten denken over bepaalde hoofdstukken uit het handboek, verhoog je de verbinding die medewerkers voelen met je bedrijf.
  4. De regels en afspraken gelden voor iedereen: het creëert structuur in je organisatie.
  5. Omdat alle afspraken op papier staan, ben je juridisch goed voorbereid als er conflicten ontstaan met of tussen werknemers.
  6. Het is eenvoudiger om het personeelshandboek aan te passen, dan alle arbeidsovereenkomsten met werknemers te wijzigen.
  7. Zowel werkgevers als werknemers weten welke afspraken er gelden, en kunnen daardoor eenvoudig vooruit denken, bijvoorbeeld in het geval van ziekte of verlof.

Dus, tijd om jouw handboek te herschrijven! Met de zeven tips van Kris voor het schrijven op B1-niveau kom jij al een heel eind. Houd jij je liever bezig met waar jij goed in bent? Dan nemen wij het herschrijfwerk graag van je over. Ga jij ook voor meer duidelijkheid en heldere teksten?

Wij herschrijven jouw handboek!

ZO DOEN WIJ HET: PORTFOLIO EN REFERENTIES

GEMEENTE HORST AAN DE MAAS

Voor gemeente Horst aan de Maas herschreven we het personeelshandboek. Dat bestond nog uit allemaal losse bestanden met verschillende auteurs, niveaus en stijlen. Wij voegden alle bestanden samen en herschreven en herstructureerden het bestand tot één leesbaar, begrijpelijk en goed toegankelijk geheel. Lees hoe Marlie Sanders, HRM-adviseur van de gemeente, onze samenwerking heeft ervaren in haar referentie.

Naar referentie

Personeelshandboek voor SSH

Voor de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) Utrecht herschreven we het personeelshandboek. Dat was rond 2014 samen met arbeidsjuristen opgesteld. Die teksten sloten niet meer aan bij de nieuwe look and feel van de SSH en dus moesten er nieuwe teksten komen. Eveline de Cortie, HR-adviseur bij SSH, vertelt hoe zij de samenwerking met ons heeft ervaren.

Naar referentie