Skip to main content
Blogposts

Waarom socialmediateksten zo lastig te maken zijn

By december 6, 2021augustus 16th, 2023No Comments

Waarom socialmediateksten zo lastig te maken zijn

Waarom socialmediateksten zo lastig te maken zijn

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Maud

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Maud

Socialmediateksten schrijven kan soms heel lastig zijn. We gebruiken al die kanalen allemaal, de meeste van ons zelfs dagelijks. We worden iedere dag overspoeld met miljoenen berichten. Hoe zorg je er als bedrijf dan voor dat jouw bericht wordt gelezen?

Het is algemeen bekend dat beeldschermlezers lui zijn, een korte aandachtsboog hebben en dat ze getriggerd willen worden. In onze blog online lezers vasthouden doe je zo! Vertelt Yannick je hoe je online lezers kan overtuigen van jouw verhaal. Dat is allemaal heel leuk en aardig voor webteksten, maar hoe zit het dan met social media?

Socialmediateksten: korte aandachtsboog

Zoals ik al zei hebben wij mensen, de gebruikers van social media, een korte aandachtsboog. En dat is helemaal niet erg, maar dat maakt het wel des te moeilijker om een pakkende tekst te schrijven. Want eigenlijk moet je in een paar zinnen je boodschap overbrengen, duidelijk overkomen en mensen triggeren om bijvoorbeeld je website te bezoeken. Lastig, toch?

Instagram

Instagram is een platform met veel beelden en weinig tekst. Hoe presenteer jij je als bedrijf zodat je wordt gezien? Wij leggen jou uit of je wel of niet lange teksten onder een Instagram-post moet plaatsen!

LinkedIn

Een socialmediakanaal met alleen maar zakelijke gebruikers, dat is LinkedIn! Hier vind je veel bedrijven die zichzelf op de kaart willen zetten om zo meer bereik en daarmee naamsbekendheid te krijgen. Gebruikers die een overload aan berichten krijgen, hoe wring jij jezelf hiertussen? Door onze blog te lezen over de perfecte opbouw voor een LinkedIn-post kom je al een heel eind met je socialmediateksten!

De perfecte socialmediateksten

Ieder bedrijf wil graag de perfecte social media post, begrijpelijk ook. Maar toch moet je wel uniek blijven. En je wil er trouwens ook niet al te lang mee bezig zijn… Wij laten jou zien hoe je in 4 stappen naar de perfecte social media post gaat.

Valkuilen

Naast alle tips en tricks is het ook belangrijk om te weten wat je in ieder geval niet moet doen. Daarom helpen wij jou een handje verder. In onze blog de valkuilen voor social mediateksten lees je de 10 don’ts voor alle socialmediakanalen.

En heb je hulp nodig? Letterdesk denkt en schrijft graag met je mee!

Meer schrijftips?

Wil je elke week schrijftips in je inbox? Zodat jij de beste teksten schrijft die je kunt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!