Skip to main content
Blogposts

100 blogs: dit zijn onze eigen favorieten

By februari 2, 2021april 1st, 2021No Comments

100 blogs: dit zijn onze eigen favorieten

100 blogs: dit zijn onze eigen favorieten

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Els

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Els

Al bijna twee jaar schrijven we op deze plek wekelijks een blog. Veel van die blogs trekken elke keer weer nieuwe bezoekers. Maar soms verdwijnt er een pareltje misschien bijna onopgemerkt in de krochten van het internet. Zonde, natuurlijk! Dus nu we precies 100 blogs op onze site hebben staan, vonden we dat het wel mocht: in dit blog nog een keer de spotlight op wat volgens ons ondergewaardeerde favorieten zijn!

Waar je ons voor kunt wakker maken, zijn gave taalonderzoeken. Want heb jij wel eens gehoord over kleuren zien in letters? Of over het effect van Whatsappen op je grammatica-skills?

Een van onze favoriete blogs? Kris schreef vorig jaar over hoe ruimtereizen onze taal kan veranderen. Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar ooit gaat de mens in staat zijn om lange ruimtereizen te maken. Reizen naar andere planeten die meerdere generaties duren. Hoe zit het dan eigenlijk met de taal van die ruimtereizigers? Blijft die wel hetzelfde als de taal van de thuisblijvers? Hoe kan ruimtereizen onze taal veranderen?

Nog één van onze favorieten?

De blog over webclichés! Er gaat geen week voorbij zonder dat wij er voorbeeld van tegenkomen. Het liefst schreeuwen we het uit: “NEE! Lelijk! Niet doen!” Maar subtiel als we zijn, doen we dat natuurlijk nooit. In plaats daarvan hebben we onze webclichés-frustraties gevangen in dit blog. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus nooit meer:

  • Welkom op onze website
  • Wij zijn dé partner op het gebied van…
  • …en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan.
  • De klant staat voor ons centraal:

Nog zo’n mooi blog – al zeggen we het zelf!

Genderneutraal schrijven heeft bij ons een steeds belangrijkere plek ingenomen. En daarom kan dit blog ook niet ontbreken in ons lijstje favorieten. Omdat wij denken dat de beste teksten voor iedereen toegankelijk zijn. We proberen het eigenlijk in al onze teksten toe te passen. Niet heel opzichtig of met nog niet-ingeburgerde persoonsvormen, maar subtiel. Hoe? Dat lees je in ‘Beste lezers’: over genderneutraal schrijven.

En als laatste…

Een tekst met ballen! Een blog over krachtwoorden, dus. Woorden die we ook regelmatig schrappen (zie ook ons blog over woorden schrappen dat wél heel veel bezoekers trekt), maar die op de goede plek bijdragen aan de overtuigingskracht van je tekst. Weten hoe en waarom dat werkt? En welke woorden je tekst een powerboost geven? Lees het blog!

Meer inspiratie in je mailbox?

Elke week verrast worden met leuke schrijftips en taalweetjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!