Skip to main content
BlogpostsUncategorized

Wat doet een tekstbureau?

By september 13, 2022oktober 16th, 2023No Comments

Wat doet een tekstbureau?

Wat doet een tekstbureau?

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Maud

Leestijd 2 minuten
Geschreven door Maud

Je kent het wel: je komt een oude bekende tegen of je leert juist een nieuw iemand kennen. Hoe dan ook is één van de eerste vragen meestal: wat doe je voor werk? Als ik dan antwoord dat ik tekstschrijver ben en bij een tekstbureau werk, zie ik vaak vragende gezichten. Hoe vaak ik wel niet heb moeten uitleggen wat een tekstbureau doet… Dus daarom voor eens en voor altijd: dít doet een tekstbureau!

Wat doen een tekstbureau? Meer dan alleen schrijven

Als tekstbureau zijn we dagelijks bezig met het maken van teksten. Webteksten, socialmediateksten, blogs, scripts, handboeken, nieuwsbrieven en magazines. Maar ook voor het redigeren, herschrijven en vertalen van teksten ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze rode pennen, internationale talenknobbel en creatieve mindsets zorgen wij ervoor dat jouw verhaal, gewoon een goed verhaal wordt.

“Ben je dan de hele dag bezig met schrijven?” is een van de vragen die direct volgt nadat ik heb uitgelegd wat ik doe. Het antwoord: we schrijven heel wat uren in een week, maar daaromheen gebeurt ook van alles. Zo zoeken we natuurlijk eerst belangrijke input, houden we interviews, plannen we briefings in, wonen we bijeenkomsten bij en houden we intake- en brainstormmeetings.

Een tekstbureau inhuren: waarvoor doe je dat?

Voor het (her)schrijven van je teksten, natuurlijk! Zo kun jij je volledig focussen op je eigen expertise terwijl wij werken aan je communicatie en zichtbaarheid. Met goede teksten laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Jouw website is bijvoorbeeld je online visitekaartje. En je weet wat ze zeggen: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Doe het daarom in één keer goed met sterke, heldere teksten.

Als je wilt weten waarom je in ieder geval beter op een tekstbureau kunt vertrouwen in plaats van op je spellingscontrole, lees dan even Els haar blog. In haar blog: een tekstbureau inhuren? Ik heb toch spellingscontrole? vertelt ze je waarom je ook anno 2022 nog steeds een tekstbureau nodig hebt.

Kennis delen

Naast dat we je alle touwtjes uit handen kunnen nemen, geven we ook workshops of trainingen. Met onze heldere theorieën en praktische tips kun je gelijk zélf aan de slag! Zo geven we workshops en trainingen over:

  • Helder schrijven
  • SEO bloggen
  • Free publicity
  • Storytelling
  • Persberichten

En voilà: voor eens en altijd duidelijkheid over wat een tekstbureau doet! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag verder met het zoeken naar de juiste woorden. Neem contact met ons op!

Wil je handige taaltips in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!