ELS HEKKENBERG.

Expert AI en copywriting

  • ChatGPT
  • AI teksten redigeren
  • Hoe je AI effectief gebruikt in je organisatie
  • Workshops en inspiratiesessies over AI & copywriting

Expert Tone-of-voice ontwikkelen

  • Tone-of-voice strategie
  • Stijlhandboek
  • Brandstory ontwikkelen

Els als expert

Ooit zag ik mezelf als correspondent in Washington zitten. Vandaar ook dat ik Amerikanistiek ging studeren. Maar al tijdens mijn studie kwam ik erachter dat de mooiste verhalen niet op het wereldtoneel worden geschreven. Dat zijn verhalen van alledaagse mensen, van hardwerkende ondernemers en van pioniers in hun werkveld. Na een studie Communicatiewetenschap met een master in Journalistiek ging ik dan ook aan de slag met de állerkleinste verhalen: ik begon in mijn laatste studiejaar met werken.

Route naar Letterdesk

Ik begon mijn carrière als lokaal journalist, waardoor ik ontdekte dat werkelijk iédereen een mooi verhaal heeft. Al snel werd ik ook ingezet voor de communicatietak van het bedrijf. Als communicatiestrateeg dacht ik jarenlang mee over de juiste manieren om het verhaal van bedrijven en organisaties bij hun doelgroepen te krijgen. Die ervaring neem ik nog steeds mee als ik organisaties adviseer over hun brandstory of tone-of-voice. Maar dan wel met de focus waar mijn hart altijd al sneller van ging kloppen: teksten.

Els als expert AI & copywriting

Het afgelopen jaar is de wereld van copywriters flink op de kop gezet. Met de komst van toegankelijke AI-taaltools als ChatGPT en Bard gaat er een wereld voor ons open. Bewust omgaan met deze tools – ook voor Letterdesk was dat een vraagstuk. Sinds december 2022 hou ik me daarom intensief bezig met de ontwikkelingen rondom AI. En naast het vinden van onze eigen weg in dit nieuwe speelveld, inspireer ik ook andere contentmakers over AI en copywriting, bijvoorbeeld tijdens onze workshops of cursussen.

Neem contact op met Els

ELS WERKT ONDER ANDERE VOOR

CURSUS AI & COPYWRITING

Leren van Els haar ervaringen met AI & Copywriting? Duik in de wereld van ChatGPT, prompts en het nieuwe tekstschrijven!

Ontdek hoe jij AI-tools het best kunt inzetten voor succesvolle copywriting. Leer hoe anderen ChatGPT in hun werkprocessen hebben opgenomen en hoe je de beste prompts en dus beste teksten schrijft. In een cursus (of inspiratiesessie) vertelt Els je het laatste nieuws over ChatGPT en andere tools.

Wat zijn de voor- en nadelen van werken met AI-tools? Ga in gesprek over mogelijke risico’s en valkuilen van het gebruik van ChatGPT. En ontdek hoe je effectief creatieve teksten kunt genereren, die precies doen wat jij wilt.

LEER VAN ELS

ELS IN DE MEDIA

NIJMEGEN ONDERNEMERS PODCAST

Raoul Toet en Mark Schaap van Zima Blue interviewden Els over over Letterdesk, over de samenwerking met Kris en over ons fantastische team <3. Over wat wij elke dag nou eigenlijk doen. En waarom we daar zoveel energie van krijgen. En vooral: wat onze klanten daar aan hebben! Ze hebben het ook – best een tijdje – over de implicaties van AI voor ons vak. Gaan onze klanten met ChatGPT nu alles zelf doen? En hoe doe je dat eigenlijk – chat AI’s goed inzetten? En hoe gaat Letterdesk om met AI in teksten?

AFLEVERING LUISTEREN

INTERVIEW OVER AI EN COPYWRITING

In de zomer van 2022 schreven we een artikel over AI en Copywriting en interviewden we SEO-expert Rutger Steenbergen over zijn visie. We blikten vooruit op de impact van AI-tools op ons schrijversvak. Inmiddels is er alweer veel veranderd en blijven we de ontwikkelingen op de voet volgen.

ARTIKEL LEZEN

GASTBLOG FRANKWATCHING

Samen met Sam Derks van Waterdicht schreef Els een blog over onze samenwerking en over lekker leesbare contracten. Want waarom zitten juridische documenten altijd boordevol jargon en moeilijke begrippen? Bedrijven schrikken medewerkers ermee af en het overgrote deel van Nederland weet niet waarvoor die tekent. Met twijfels en een roodgloeiende klantenservicetelefoon als gevolg. Kortom, moeilijke contracten kosten veel tijd en moeite. Tijd voor verandering!

LEES HET ARTIKEL

ELS HAAR BLOGS OVER AI EN TONE-OF-VOICE