Skip to main content
BlogpostsUncategorized

Dit waren onze beste blogs van 2020

By december 29, 2020september 19th, 2023No Comments

Dit waren onze beste blogs van 2020

Dit waren onze beste blogs van 2020

Leestijd 6 minuten
Geschreven door Els

Leestijd 4 minuten
Geschreven door Els

It’s that time of year: lijstjestijd! Je ziet ze overal en dus doen wij er graag aan mee. Want niks zegt einde van het jaar-content als een ‘best of’-blog, toch? Vandaag delen we onze beste blogs van 2020 met je. Heb jij deze pareltjes al gelezen?

10. Schrijven op B1-niveau: waarom is dat belangrijk?

Helder Schrijven was voor ons een thema dit jaar: in workshops mochten we erover vertellen, ons e-book was razendpopulair en ook de blogs over toegankelijk taalgebruik scoorden goed! Net als dit blog, over het belang van schrijven op B1-niveau. Wij legden hier uit wat taalniveau B1 precies is en waarom je het zou moeten gebruiken.

9. Schrijven op B1-niveau: 7 tips

Het is dan ook niet raar dat op plek 9 van onze beste blogs van 2020 praktische tips te vinden zijn om te schrijven op B1-niveau. Zo zorg je ervoor dat bijna iedereen je tekst kan begrijpen. En dus dat je boodschap goed overkomt. Toch denken veel mensen dat eenvoudig taalgebruik onprofessioneel overkomt of dat hun ingewikkelde inhoud niet gemakkelijk op te schrijven is. Wij laten je zien dat het wel kan!

8. Welke woorden moet je nou aan elkaar schrijven?

Een nachtmerrie voor veel schrijvers: welke woorden horen nou aan elkaar geschreven te worden? En welke schrijf je met spaties? Hoe zit het bijvoorbeeld met Engelstalige woorden? En waarom brengt de spellingscontrole me alleen maar verder in verwarring? Om je een beetje op weg te helpen schreven we deze blog: deze woorden moet je aan elkaar schrijven (en deze juist niet!).

7. Zo schrijf je een goede sollicitatiebrief: 7 tips

Een béétje een vreemde eend in de bijt, omdat we meestal bloggen voor ondernemers en over zakelijk schrijven. Maar dit blog over een goede sollicatiebrief was ook héél populair!

Als je een sollicitatiebrief schrijft, dan weet je één ding heel zeker: je hebt een kritische lezer. Want die gaat uit tien, vijftig of misschien wel honderd brieven kiezen wie het beste past bij de vacature. Weet dan maar eens op te vallen én jezelf te blijven. Hoe voorkom je dat jouw sollicitatiebrief binnen no-time op het stapeltje ‘afwijzen’ terechtkomt? In deze blog gaven we je 7 tips.

6. Coronawoorden: dit doet de pandemie met onze taal

Het kon natuurlijk niet uitblijven: in een lijstje over de beste blogs van 2020 neemt corona een prominente plek in. Woorden als groepsimmuniteit, mondkapjes en triage bestonden natuurlijk al, maar zijn sinds de pandemie niet meer weg te denken uit onze woordenschat. Maar had je vorig jaar kunnen voorspellen dat je je iets voor kunt stellen bij buitenschaamte, coronahoester of lockdownparty? Zoals elke aardverschuivende gebeurtenis brengt ook de coronapandemie een vloedgolf aan nieuwe woorden met zich mee: coronawoorden.

5. Best gelezen blogs tot nu toe

En nu wordt het een beetje meta-level: in de lijst met beste blogs van 2020 staat een half-jaaroverzicht over de best gelezen blogs tot toen toe! Dit is de top 10 van best gelezen blogs – tot de zomer.

4. Meer structuur in je verhaal met signaalwoorden

Schrijftips blijven altijd handig. En dat zien we ook terug in de top 10 van onze favoriete blogs. Deze ging over signaalwoorden, Kris haar favoriete woorden. Als het om structuur aanbrengen in een tekst gaat, dan. Met deze jongens tover je jouw verhaal om van een onsamenhangende tekst naar een duidelijk verhaal met een heldere boodschap. Hoe? Dat lees je hier!

3. Over Ons-pagina: zo schrijf je een tekst die écht bij je past

Veel ondernemers gingen tijdens de eerste lockdown (of daarna) aan de slag met hun webteksten. En dat merkten we. Naast onze eigen Over Ons-pagina was ook de blog over de Over Ons-pagina één van de meest bekeken pagina’s van onze website. Zo’n pagina is een mooie kans om nieuwe klanten te overtuigen van jouw bedrijf! Overtuigt jouw over ons-pagina ook? Of ben je constant op zoek naar de juiste woorden en teksten voor deze toch wel persoonlijke pagina? Alles waar je aan moet denken voor een perfecte over ons-pagina lees je hier!

2. Leestips: 10 dikke boeken

Op Instagram delen we elke vrijdag een leestip. En nu we meer thuis zitten, merken we ook dat dikke boeken populairder worden. Daar getuigt dit blog ook van: de één na populairste blog van 2020 gaat over de beste boeken van 600 pagina’s of meer. Onze top 10 vind je hier.

1. Coronawoordengrappen: op vakantie naar Tuinzania

Corona zal in veel jaaroverzichten de headliner zijn, en zo ook bij ons. De coronapandemie brengt een ware vloedgolf aan nieuwe woorden met zich mee. Behalve nieuwe woorden, leidt de pandemie ook tot nieuwe corona-woordgrappen. Want waar ga jij deze zomer op vakantie? Tuinzania, de Balkonlanden of misschien toch dat langverwachte tripje naar de eettafelberg?

Nooit meer een blog missen in het nieuwe jaar?

Onze schrijfadviezen, taalweetjes en leestips niet meer op hoeven zoeken, maar op je (digitale) stoep afgeleverd krijgen? Dat kan! Schrijf je via onderstaand formulier in voor inspiratie via onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

×

Hoi!

Wil je meer weten over Letterdesk, kunnen wij je ergens mee helpen of wil je gewoon eens kennismaken? App ons door hieronder op een van onze collega's te klikken!

× App ons!